Kínai meglepetések Genfre

2007.03.10. 08:38


Galéria - kattintson a képre

A China Brillance ígéretéhez híven elhozta Svájcba két új típusát, a BS4-et és a BC3-at. Sajnos kiderült, hogy ez utóbbi nem igazi újdonság: a sárga, csapott hátú kupét már bemutatták a Pekingi Autószalonon, igaz, ott még Zhonghua M3-nak hívták. A nyomokban a Hyundai Coupéra emlékeztető autó ráadásul továbbra is tanulmány, azaz talán csak évek múlva kerülhet gyártásba, ha egyáltalán eljut odáig.


Így a Brilance európai kínálata egyelőre csak a BS4 szedánnal bővülhet. Erről a képeken kívül mást még nem közöltek, de úgy néz ki, a BS6-os stílusát követő kompakt szedánról van szó. Első ránézésre egyáltalán nem lóg ki a többi hasonló méretű négyajtós közül: a formaterv kívül-belül modern, bár kissé konzervatív, egyedül a műszerfal fotóján tűnik fel néhány, szemre meglehetősen igénytelen műanyag, és hatalmas felületen elterülő borzalmas műfa betét.


A kiállított autóknál ezúttal is sokkal érdekesebben hangoztak az európai importőr tervei. A német HSO Motors már az idén 15 ezer autó eladását tervezi, és később, a kínálat bővülésével a forgalom folyamatos növekedésére számít. 2011-ben már 75 ezer autót szeretne értékesíteni a cég, igaz, ekkorra megérkezik a BC2 jelzésű kisautó, és egy új szabadidőautót is piacra dobnak. Úgyanakkor az is kiderült, hogy a Brillance típusai nem lesznek nagyságrendekkel olcsóbbak, mint például a dél-koreai típusok. A forgalmazó a konkurenciához képest 10-15%-kal alacsonyabb árról beszél, ez azonban könnyen megkérdőjelezheti a márka európai versenyképességét.