Groove és Beat: még két Chevrolet kisautó-jelölt

2007.04.04. 12:38

Kiderült, hogy milyen a General Motors másik két lehetséges kisautója, amely a szériagyártás lehetőségéért versenghet.


Chevrolet Groove

Úgy néz ki, a tervezők az óriásvállalat különböző részlegeinek stílusát igyekeztek megfogni a három tanulmány révén. A korábban már megismert Trax leginkább a GM-Daewoo eddigi kisautóit juttathatja az eszünkbe. Arányai és karaktere alapján ez áll a legközelebb a leváltásra váró Chevrolet Sparkhoz. A Goove inkább az amerikai Chevrolet stílusát hordozza, meredek szélvédőjével, alacsony ablakaival, széles és dobozforma karosszériájával olyan, mint egy lekicsinyített terepjáró. A motorterében szokatlan módon egy apró, egy literes turbódízel motort találunk. A harmadik jelölt,


Chevrolet Beat

a Beat ugyanakkor egyértelműen az Opel típusaira emlékeztet. Ez a modell két vetélytársával ellentétben inkább tűnik sportosnak, mint praktikusnak. Ajtaja is csak három van, a formavilága a Corsáéra hasonlít, az orrában pedig egy 1,2 literes turbómotor dolgozik. Gondolhatnánk, hogy a három autó formaterve három különböző GM részleg munkája, de nem: meglepő módon mindegyiket az egykori Daewoo központ munkatársai készítették készítették.

A három kisautóra bárki szavazhat a www.vote4chevrolet.com oldalon. A cikk megírásának pillanatában a Groove tűnik a legesélyesebb befutónak: a szavazatok 60%-át szerezte meg eddig. Nem csoda, hiszen ez áll a legközelebb az amerikai ízlésvilághoz, és a szavazást a New York-i Auto Show-n indították útjára, de az erőviszonyok még változhatnak, hiszen még csupán néhány tízezer szavazat érkezett.