Kémfotókon a következő Seat Ibiza

2007.10.03. 12:15

Úgy néz ki, még egy taggal bővülhet a négyméteres kisautók sora: a következő Seat Ibiza láthatóan nagyobb lesz, mint közvetlen elődje.


Galéria - kattintson a képre

A kémfotók alapján nem látszik, hogy túl sok rokonság lenne az új városi Seat és közvetlen elődje között, de szerencsére az Altea és a Leon egyen-stílusát sem követik az új modellel. Talán egyedül a tetővonal és a motorháztető találkozásánál, és az autó oldalán végigfutó ív – a gyári szóhasználat szerint a dájnamik lájn – emlékeztet a spanyolcsizma-dizájn szomorú korszakára. Sajnos attól, hogy más, úgy néz ki, az új Ibiza aligha lesz érdekesebb, mint a mai Seatok. A korábbinál alacsonyabb és szélesebb trapéz-hűtőrács és a mandulavágású lámpaforma nem


Galéria - kattintson a képre

láttatja túl karakteresnek a típus orrát, és a többi feltűnő megoldást – így a hátsó kerekek feletti vállat, vagy az oldalablakok felfelé kunkorodó alsó peremét – is tucatnyi európai és japán modellen láthattuk már. Persze az sem kizárható, hogy a prototípus még változik, vagy egyes részletek csupán az ügyes álcázás eredményei, de nincs sok remény, hogy az Ibizát egy sokkal szebb és karakteresebb autó válthatja fel.

A típusban várhatóan a VW egyen-megoldásaival találkozhatunk: a padlólemez, a futómű és számos más alkatrész is a Skoda Fabia második generációjából érkezik, és az sem valószínű, hogy a motorválaszték bármiféle meglepetést tartogatna azoknak, akik ismerik a Volkswagen és a Skoda kisebb modelljeit.

Az új Ibiza bemutatóját várhatóan már jövő tavasszal megtartják, de a forgalmazás beindításának időpontjával kapcsolatban több, eltérő pletykával is találkoztunk. Egyesek szerint még 2008 második felében elkezdik árusítani a típust, más források azonban 2009 elejére teszik a negyedik Ibiza generáció érkezésének időpontját.