Nissan NV200: a kétéltű ember autója

2007.10.14. 11:39


Galéria - kattintson a képre

A Nissan londoni tervezőstúdiójában kitalált NV200 a januárban Detroitban bemutatott Bevel tanulmányautó második fejezete. A stílusos, ötletes és szokatlan megoldásokat felvonultató NV200-ast a Tokiói Autószalonra készítették.
Legérdekesebb részlete az utastér mögé helyezett, száraz és nedves tárgyak különálló tárolására kialakított gardróbszekrény, mely álló helyzetben a lakóautók elé felállítható sátrak mintájára az autó mögé tolható, és az így feltáruló raktér máris mobil irodává alakul, monitorokkal, számítógépekkel, asztallapba süllyesztett kezelőfelületekkel. Maga a szekrény számos trükkös kialakítású rekeszre, nyílásra és fiókra oszlik, melyekben egy víz alatti fotográfus minden fontos kelléke és munkaeszköze kényelmesen elhelyezhető. Van benne hely a kameráknak, a búvárfelszerelésnek, és minden egyébnek, amire csak e gyakori foglalkozás képviselőinek szükségük lehet.
Az NV200 dizájnja rendkívüli funkcionalitást sugall, kifejezetten látványos részleteket rejt, mint például a gumi mintázata, a kapcsolók formája, vagy éppen a biztonsági öv ülésbe integrált nyílása.