Versenypályára készül a VW Scirocco

2008.05.05. 10:11

Május végén a Nürburgringen számos érdekes autót láthat a közönség. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, ott lesz a Lexus LF-A prototípusa, de a Volkswagen is versenybe száll a 24 órás viadalon, méghozzá a vadiúj Scirocco versenyváltozatával.

Az autóról egyelőre csak annyit árultak el, hogy kétliteres, 300 lóerős turbómotor hajtja DSG mechanikus automata váltón keresztül, és ahogy a képen is látható, bukókerettel, és látványos légterelőkkel látják el. Összesen három Sciroccót indít a VW, és egy-egy autóra természetesen több pilóta is jut. Többek között olyan hírességeket kértek fel az autók vezetésére, mint Hans Stuck és Carlos Sainz, de a VW fejlesztési igazgatója, Ulrich Hackenberget, és két német szakújságírót is benevezett a gyári csapat. A kétszeres Le Mans-győztes és DTM-bajnok Stuck szerint a Scirocco pályafutásának egyik legegyszerűbben vezethető versenyautója, és igen szórakoztató gyorsan menni vele.

A Scirocco ugyan csak május 24-25-én bizonyíthat a Nürburgringen, de egyáltalán nem lepődnénk meg, ha győzne a saját kategóriájában, hiszen tavaly egy Golf GTI-vel, amely műszaki szempontból alig különbözik az új versenygéptől, ugyanez már sikerült a gyári VW-csapatnak.