Kedvcsináló képeken az áramvonalas Chevrolet Volt

2008.08.15. 10:24

A General Motors családi hibrid autója ugyan csak évek múlva kerülhet gyártásba, de addig is el kell érni valahogy, hogy a potenciális vásárlók ne vegyenek Toyota vagy Honda hibridet. Valószínűleg ez az oka, hogy a GM mutatott néhány képet a Volt új formatervének részleteiről: így mindenki láthatja, hogy komolyan dolgoznak a típuson, így érdemes lesz 2010-ig várni rá.


A Chevrolet Voltot tavaly januárban egy egész jellegzetes, szögletes karosszériával mutatták be, azt azonban ma már az óvodások is tudják, hogy a takarékos autó egyik legfontosabb tulajdonsága az alacsony légellenállás. A sarkos forma viszont mindig jobban zavarja az áramlást, mint a gömbölyded, és ezt a GM-nél is jól tudják. Ezért tervezték át az autó külsejét: a 120 helyen módosított, kerekded forma állítólag vagy 10 kilométerrel megnövelte a Volttal tisztán elektromos üzemben megtehető távot, és nyilván az össz-fogyasztásnak is jót tesz, bár erre vonatkozó adataink egyelőre nincsenek.

Két év múlva bemutatkozó autókról ritkán adnak közre ilyen képeket: gyanús, hogy a GM még a szériamodell leleplezése előtt, talán már 2009 elején bemutat egy újabb Volt-tanulmányt, amelyen megmutathatják, mire is elegendő szűk egy év fejlesztés.