GTbyCitroën: sportkocsi virtuális sofőröknek

2008.10.02. 13:00

A francia gyártó egy rá egyáltalán nem jellemző, versenypályára való, középmotoros szupersportkocsi-tanulmányt állított ki a Párizsi Autószalonon, amelyet egész tömegeknek lesz alkalmuk kipróbálni, annak ellenére, hogy egyedi példány marad.

A formaterv elképesztő: látszik, hogy a tervezők teljesen szabad kezet kaptak, az egyetlen feltétel az lehetett, hogy a tanulmány legyen érdekes. Az is lett: elöl a vékony lámpacsíkok és a bulldogpofa-szerűen lelógó légbeömlő-karimák, oldalt az alacsony ablakok és az irdatlan méretű hűtőnyílások, hátulról pedig a dupla fenekű kialakítás teszi összetéveszthetetlenné a GTbyCitroën tanulmányt. Az űrből pottyant jelenés ráadásul 4,96 méter hosszú és 2,08 méter széles, viszont csak 1,09 méter magas, így olyan, mintha szó szerint ránőtt volna az aszfaltra.

Azt egyelőre nem tudni, milyen műszaki megoldások rejtőznek a lemezek alatt. Még az is lehet, hogy semmilyenek, hiszen a GTbyCitroën lényegében show-autó, amelynél a látvány a fontos, minden egyéb mellékes. A műszaki adatok persze érdekesek lennének, hiszen az autót – ha a valóságban nem is – a Sony új szimulátorjátékában, a PlayStation 3-ra írt Gran Turismo 5-ben virtuálisan vezetni is lehet majd, és jó lenne már most tudni, hogy le lehet-e nyomni vele a Nordschelifén a Lamborghini Reventónt, vagy sem.