Ólomnehéz villany-Porsche a Ruftól

2008.10.13. 16:07

A német sportkocsi-specialista régebben a leggyorsabb Porschék gyártójaként vált ismertté, legújabb kreációjuk, az eRuf azonban más területeken az első.


Galéria - kattintson a képre

Az aktuális divat, az elektromos hajtás lassan a tuningiparban is felüti a fejét. Az eRuf ennek az irányzatnak az egyik legelső képviselője. A 911-es Porsche hathengeres bokszermotorját egy 204 lóerős, de 650 Nm csúcsnyomatékú villanymotorra cserélték, amelyet Li-ion akkumulátorokból táplálnak. A gyorsulási adatok ígéretesek, a sportkocsi így is 7 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, és 225 km/h a végsebessége. Ráadásul a hatótávolsága is elfogadható, egy feltöltéssel 250-320 km tehető meg a használat módjától függően. Cserébe az akkumulátorok miatt az autó 1910 kilogrammosra hízott, ami a menettulajdonságok tekintetében nem ígér semmi jót.

Az eRuf egyelőre fejlesztési fázisban van. A Ruf mérnökei abban reménykednek, hogy az akkumulátorok következő generációja mintegy 15%-kal könnyebb és 30%-kal nagyobb kapacitású lesz, így az elektromos Porsche használati értéke tovább javulhat.