Nem készül M változat az új BMW Z4-esből

2009.03.23. 12:22

Úgy tűnik, a nemrégiben bemutatott roadster sportváltozatára hiába várunk: a BMW-nél lemondtak az elkészítéséről, és inkább az M modellek következő generációjának fejlesztésére koncentrálnak.

Korábbi pletykák szerint a Z4 M az M3-as négyliteres, 420 lóerős V8-as motorját kapta volna meg, de a BMW-től kiszivárgott információk szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem látják értelmét egy ilyen típus bemutatásának. Úgy néz ki, a jelenleg használt, nagy fordulatszámú V8-as és V10-es szívómotorokkal, amelyek a jelenlegi M modellekbe kerülnek, már nem akar foglalkozni a BMW olyan szinten sem, hogy újabb autókba építsék valamelyiket. Inkább a következő, turbófeltöltéses motorgeneráció fejlesztésére koncentrálják az M divízió összes erőforrását. Valószínű, hogy a következő M5-ösben találkozhatunk ezeknek a motoroknak az első hírmondójával - alighanem egy biturbó V8-assal.

Z4 M nem készül, így a vásárlók kénytelenek lesznek beérni a tuningcégek munkáival, vagy az M részleg tunincsomagjaival. A Z4-eshez várhatóan rendelhető lesz külön sportfutómű, némi motorteljesítmény-növelés a hathengeres, három literes biturbó motorhoz.