Felújítás előtt a Kia Cee'd

2009.07.14. 10:10

Az Európának gyártott kompakt koreai orrát teljesen átszabják, és a műszerfal környékén is megváltozik néhány részlet, bár nem érezzük egyértelműnek, hogy a változtatások valóban vonzóbbá teszik az autót.

A Cee'd eddig kellemesen semmilyen autó benyomását keltette elölnézetből: mintha egy régebbi Toyota Corolla lett volna Kia jelvénnyel, nagyon markáns részletek nélkül, de elfogadható arányokkal. A koreai gyártónál viszont időközben elkészült az új, egységes hűtőmaszk-forma, ami rövidesen a Cee'den is felbukkan.

A korábbi keskeny hűtőrács helyére egy fényszórótól fényszóróig húzódó krómkeretes nyílás kerül, amely nagy, sima felületű motorháztetőben folytatódik, és a lökhárító formája is változik egy keveset. Az összhatás persze így sem lett sokkal karakteresebb, de elveszni látszik belőle a korábbi arányosság. A belső részleteken is változtatnak: egyebek közt új, kisebb középrészű, négyküllős kormányt, átszabott szellőzőrostélyokat és új váltókart terveztek az Cee'd számára. Ezen felül várható még néhány módosítás az autó hátulján is, bár ezek pontos mibenléte egyelőre titok.

A Kia szeptemberben leplezi le az átalakított Cee'det, nyilvánvalóan abban a reményben, hogy sikerül javítani a típus eladásain. Kíváncsian várjuk, így lesz-e.