Szabad március

2007.03.15. 08:19

Mivel ünnepelje egy autósportál március 15-ét? Természetesen tizenkét pontos biztonsági övvel. Van rali és utcai változat, meg még egy rakás tematikus autós ökörség. Tekintse meg a HVTM tematikus műveit!

A nemzeti ünnep mindig elég borzasztó volt. De ha már egyszer a nemzeti ünnep rendezvényeire politikusok utalják ki a költségeket, óhatatlanul is ők akarnak majd ott szónokolni. Teljesen jogos kérdés, mi az istennyilának kell ilyenkor szónokolni, nehogy már egy közgazdász vagy irodát soha nem látott ügyvéd fejtse meg váratlanul a márciusi forradalom titkát. De hát szónokolnak, illetőleg fütyülnek, mindkettőre tömegigény van, akárcsak újabban a könnygázazásra, de egy modern társadalomban épp az a szép, hogy kielégíti a tömegigényt.

Tényleg két választási lehetőség maradt: az utcai harc vagy egy kiadós kirándulás. Lehet-e például méltóbban ünnepelni a márciusi ifjakat, mint egy fékevesztett, szezonnyitó motorozás, és mindez húsz fokos napsütésben?

Mi a szabad márciust a szabad asszociációkkal ünnepeljük. Aki sem kirándulni, sem utcai harcolni nem akar, nyilván otthon marad, hármasban a tévével és az internettel. Hogy az ünnepi hangulathoz mi is csatlakozzunk, ezúttal nem tankot teszteltünk, hanem felkértük a Hammer Virtuális Tuningműhely virtuáltunereit, készítsenek ünnepi dolgozatokat március 15, illetve általában kuruc-labanc témakörben. A korszellem elől mi sem zárkózhatunk el, úgyhogy a kellékek közt ott az árpádsáv is.

Küldtünk egy listát Hammernek, ő pedig továbbította a holdudvarnak, a pályaművek tematikája önmagában megérne egy dolgozatot. Jellemző, hogy az árpádsávtól például szinte mindenkinek beindult a fantáziája, Nemzeti Múzeum alakú hűtőrácsot viszont senki sem tuningolt, pedig direkt kértük. Felekezettől függetlenül kellemes nemzeti ünnepet kívánunk minden kedves Olvasónknak, és köszönjük a kiváló munkákat a HVTM-nek.