Amikor nem doktor, hanem orvos kéne

Szilveszteri Autó- és Motordoktor-válogatás

2010.12.31. 09:03

Olvasónktól megtudjuk, hogy a karburátor nagyjából ugyanaz, mint az adagoló, a kezdő pedig mindenképpen kivenné a fojtást a Kawasaki karburátorából, mert nem elég gyors neki. Tartsanak velünk az olvasó-szakértő párbeszédek csodásan színes világába! Egész éves gyűjtés az Autódokitól, majd a Motordokitól.

Autódoki

Most komolyan mondom ez az autódoktor egy köcsög, mindenre faszságra válaszol, ami nem konkrét propléma, ennek a pasasanak egy fillért nem ér az élete.

Kedves Olvasó!

Köszönöm a kritikát. Majd odafigyelek, hogy ezentúl heteroszexuális kapcsolatokat ápoljak Cserébe kérném, ha lehet, próbálja meg eltalálni a kiszemelt betűket a billentyűzeten, mert így nagyon nehéz megérteni, pontosan miért is menjek a p*csába.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Kedves Autódoktor!

Az autóm reggelente nem indul.

Mi az Oka?

Tibor

Kedves Olvasó!

Valószínűleg elromlott, az Oka pedig egy orosz folyó, a központi fekvésű orjoli, tulai, kalugai, moszkvai, rjazanyi, vlagyimiri és nyizsnyij-novgorodi területen folyik keresztül.

Egy aranyos orosz kisautót is elneveztek róla.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Tisztelt Autódoktor!

Nemrég vettem egy 1996-os évjáratú Seat Cordoba 1,4

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk az egész szerkesztőség nev

Tisztelt Autódoktor!

Van egy Peugeot 405SRX4, benzines, 1998cm3, 1994 évjáratú autóm, ami ha jól tudom svájci kivitel.

Ha létezik hozzá (már pedig normál esetben kellene, hogy legyen) a hátulját emelő elektromos rendszernek a bekötéséről, működéséről rajz, arra volna szükségem.

Amennyiben lehetőség van rá nagyon megköszönném ha elküldené a mail cimemre.

Előre is Köszönök mindent.

Kedves Érdeklődő!

Ön a Totalcar tanácsadó-rovatát olvasva írt nekem. Ez nem azonos az Országos Széchenyi Könyvtárral.

Több okból sem küldök önnek ilyen dokumentációt.

- Először is, mert nincs.

- Másodszor, ha birtokomban volna, mint sok más dokumentáció, akkor sem küldhetném el. Ez ugyanis a szerzői jogokra vonatkozó szabályzással ellentétes. Jönne Jeszenszky DJ Zsolti, és mindkettőnket alaposan megkorbácsolna - azt pedig én nem szeretem.

- Harmadszor, amennyiben szeretné megspórolni azt a munkadíjat, amelyet egy ilyen rendszer javításáért kérnek, akkor iratkozzon be a legközelebbi műszaki könyvtárba, vagy vásároljon szakirodalmat az autójához például Marótiéktól (előtte azért tákékozódjon, hogy az általuk forgalmazott könyv tartalmazza-e az ön számára szükséges infókat...)

Ha egyik út sem járható, vagy nem szimpatikus, van még lehetőség. Amennyiben ön megkeresi a Peugeot Hungáriát, velük partneri kapcsolatot létesít, és márkafüggetlen javítóműhelyként kéri ki ezeket az információkat, nem fognak nemet mondani. Igaz, ők is elkérnek majd egy komolyabb összeget ezért.

Az információ érték, forintosítható érték.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Tisztelt Autódoktor!

Van egy 1979-es Mazda 929-em ami karburátoros és benzines! Kérdésem az lenne, hogy gázolajjal is tudna menni az autó? Hiszen a karburátor is hasonló, mint az adagoló!

Válaszát elöre is köszönöm

Üdv:LACI

Kedves Érdeklődő!

Igen, tudna menni, hiszen a karburátor és az adagoló is egyaránt fémből van, mindkettőn van kimeneti és bemeneti cső.

A gázolaj tankolása előtt azonban ne felejtse el a kompressziót feljebb állítani!

Üdvözlettel:

Autódoktor

Targy: skoda fábia combi 1.2

a müszerfalon világit a kipufogógáz lámpája hol elalszik hol világit 2005ös évjáratu

Kedves Érdeklődő!

Köszönöm, hogy szólt, majd figyelem.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Tárgy: Hol lehet a hutot levegosztetni egy opelben? opel astra caravan1994 es evjaratuban

Kedves Érdeklődő!

Azt hiszem, a legegyszerűbb, ha kiteszi a motorháztetőre egy napra.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Tisztelt Uram!

Egy 98 as Seat Cordobam van. Ezidáig nem volt semi gondom télen az inditásal. Mindig egyre indult, most meg 7-8 próbálkozás után is alig indul be. Az akumulátor egy éves, nem azzal van a baj, mert azt már néztük.

MI LEHET A GOND .ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

JÓZSEF

Kedves József!

Az alapos és részletes leírásból azt gondolom, hogy a kettes henger gyertyájára kell MÉG EGY FÉL FORDULATOT RÁHÚZNI, DE GYORSAN!

Üdvözlettel:

Autódoktor

Targy: alapjárat

T.doki!

1.8-as,1987-es,66kw-os II-golfom van. Mióta kicseréltük a hengerfejtömítést, azóta az alapjárat hidegen 1000,melegen1200-as fordulatszámot mutat.

Mi lehet a probléma és a megoldás?

Köszönettel:kalmi.

Kedves Kálmi!

Bármi.

Ellenőrizzék a szívóoldal tömítetlenségeit, a jeladókat, azok csatlakozóit, kábeleit, a gyújtást, és minden mást, amihez hozzányúltak.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Tárgy: Segítsetek, ha tudtok!

Segítséget kérnék, van egy Seicentom, a generátor csapágyat szeretném kicserélni.

Honnan kezdjem leszedni?

Köszi.

Kedves Érdeklődő!

A legkényelmesebb talán az autó előtt állva lesz.

Üdvözlettel:

>Autódoktor

Motordoktor

simson s51 c1c. gyártási év. 1990. nem világít a féklámpám és nem töltődik az aksi. az alaplapon töltő tekercset cseréltem, de nem változott a helyzet.

És mi a kérdés?

Helo! Van egy Kawasaki KMX 125 gépem, nagyon állat, gyors de nem elég, kinőtem.. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudjam kivenni a folytást a motorból, vagy egyáltalán hol is van ez a folytás vagy van-e egyáltalán? Jól mond el mert még kicsit kezdő vagyok!

Azt hiszem pont azért van a fojtás, hogy a kicsit kezdők ne haljanak meg a motorral. Jó az úgy, ahogy van.

hello! van egy yamaha dt 125ös motorom! olyan gondom van hogy egyszer jól megy a motorom veszi szépen a fordulatot gázrántásra és szépen húz de van amikor nem igazán veszi a fordulatot nem úgy megy mint szokott néha ha a gázt odarántom hirtelen fullad durran eggyet a kipufogó aztán visszaveszem és gyorsul! ezt napi rendszerességgel csinálja! általában ha lehűlik kicist a motor akkor mindig jól megy de ha felmelegszik megyek vele pár kört már nem igazán veszi a fordulatot! mi baja?

Ez pont olyan, mint a Uj Péter klasszikus Skodája, mindig az ellenkezőjét csinálja, gázfröccsre fullad, ha elveszed gyorsul. Baja pedig egy város.

Motordoktor! Van egy Italjet 50esem, de nem megy úgy mint a haver 50ese pedig az is 50es és nem tuning. Ez meg tuning, a doba is tuning, nagyon jó hanga van, de nem megy úgy. lehet ez?

Ha te mondod, akkor biztos lehet. Ez a negatív tuning, a vissza-tuning.

Kedves Motordoktor!

Van egy Aprilia RX125-ösöm és fél tartománynál nem pörög jobban ki. Ellenőriztem a gyújtást, beállítottam karburátort, másik kipufogót is tettem rá próbából, mindene jó, de nem pörög ki. Gyertyát is cseréltem, trafót is cseréltem, a barátom motorszerelő, ő is nézte, de nem pörög ki. Elvittem egy másik szervizbe, azt mondták, hogy szét van kopva, de én nem hiszem el, mert  tavaj még kipörgött, egy Hondát is legyorsultam vele, kétszer is. Senki sem tudja mi lehet a baja, szerintem minden jó, csak nem megy. remélem te tudsz segíteni.

A meghibásodás egyik jellemzője, hogy egyszer még jó a motor, aztán meg már nem. Azt bizton állíthatom, hogy nem jó minden, mert akkor menne.

Tisztelt Motordoki,
Rieju RS2 2006
Az első fék borzasztó kemény, a fékkarhoz épp csak hozzáérek és fog, egy hirtelen mozdulatnál azonnal blokkol én örülök neki hogy jó de nekem nem túl biztonságos....

Köszönöm az infót, majd én is kipróbálom!

Egyetért? Vitatkozna vele? Véleményét elmondaná másoknak is?

Tegye meg a publikáció blogposztján!