B125: Trabant is, Wartburg is velünk

2011.01.22. 14:24


Terjedünk, mint az influenza, ha tetszik, ha nem. Úgy látszik, egyre több szervezet látja azt, hogy a B125-kezdeményezésen túl itt valami többről is szó van és érzik, hogy ha csatlakoznak, azzal önmaguknak is bizonyítják, hogy van még akarat az autós-motoros társadalomban ahhoz, hogy megmutassa: minden sarc és lehetetlen jogszabály ellenére akad még 50 000 olyan ember ebben az országban, akiknek nem mindegy.

Ha mást nem is, legalább megpróbálunk eljutni az Országgyűlésig, feltett szándékunk, hogy elérjük: foglalkozzanak valamivel, ami innen jön, vegyék észre ők is, hogy sokan vagyunk, komolyan gondoljuk és bizonyítsák, mennyire fontos a választópolgár akarata.

A Trabant-Wartburg Klub velünk van ebben, ők már megharcolták a magukét egyszer, tapasztalatuk sokat segít majd, gyűjtik az aláírásokat, köszönjük!

B125 – Miről szól a kezdeményezés?

Hiába modern és környezetbarát az 50 köbcentis robogó, ha a hivatalosan 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mintsem valóságos ingázási és közlekedési alternatíva.

Európa számos jól motorizált országában – feltételekhez kötve – érvényes a szabályozás, ami megengedi, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek legyenek a 125-ös, legfeljebb 11 kW-os robogók és motorkerékpárok. Az ottani a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel is mérhető károkat okoznak azon túl, hogy tönkreteszik milliók életét és egészségét.

Itt az idő, hogy Magyarországon is rendezzük a helyzetet. A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a most rendszám nélküli motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembehelyezése.


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

Amennyiben listánkon nem talál a lakóhelyéhez közel egy létesítményt sem, ide kattintva letöltheti a domumentumot. A kinyomtatott, majd kézzel kitöltött aláírási ívet elpostázhatja címünkre (Totalcar.hu Informatikai kft, 1033 Budapest, Flórián tér 1.). Kérjük, a borítékra írja rá, hogy 125.

Várjuk azon helyek – boltok, kereskedések, klubok, szórakozóhelyek, stb. – címét, ahol szintén szeretnének részt venni a gyűjtésben.