18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A trollnak nem kicsi a farka

2011.12.24. 17:12

Érdekes dolog ez. Éveken át szeretnénk megtudni, ki az, vagy egyáltalán, miféle ember, aztán az első használható személyes információ nem más, mint egy közeli fotó a péniszéről. Az internet már csak ilyen.

Vigyázat! A cikkben – ha idézet formájában is, de – trágár, sértő, felháborító kifejezések lesznek olvashatók.

A trollok alapvetően unalmasak. Vagy a szőlő savanyú nekik, vagy a hétköznapi életben égnek be állandóan, ezért a neten próbálnak másokat beégetni – utóbbi a nethuszár troll alfaj. Létezik még a biztonsági troll, akinek semmi sem elég biztonságos, és bármi van, ő gyorsan világgá üvölti, hogy ő mennyire ad a vadonatúj, drága téli gumira, ők azok, akiknél szinte már várjuk, hogy zsidózzanak egyet az első hóeséskor, hogy végre kimoderálhassuk őket, és megszabaduljunk a belőlük áradó zsibbasztó ostobaságtól. Legalábbis egy új nick regisztrálásának időtartamára. A trollok általában a többi kommentelőt igyekeznek kiakasztani, időről időre azonban felbukkannak olyanok, akik, akik az újságot, vagy a szerkesztőséget gyalázzák.

Volt már korábban egy igyekvő trollunk, aki viszonylag fantáziadúsan szidta a Totalcar szerzőit. Ráadásul folyamatosan bennfentes információkkal menőzött, mondván, ismer minket. Pechjére mi is ismertük őt: egy idő után valamelyikünk a homlokéra csapott, hékás, ez az Insider nem a ... István? Kilistáztuk a kommentjeit, és azonnal egyértelmű lett, hogy ez az ő autója, az ő vállalkozása, az ő hobbija, meg minden egyebe. Valamelyik fröcsögése után válaszoltam a kommentjére, hogy és amúgy jól megy-e a Lexi (ő hívta így jelentős importőri kedvezménnnyel vásárolt Lexusát), Pista? Insidert azon nyomban el is vesztettük.

Nem így a jó Ubult. Ubul évek óta gyilkolja a lelkünket. Mivel a sima trollkodást rendszeresen általános, köztörvényes trollkodással keveri, idővel mindig kitiltottuk. Ubul gyakran szórakoztató volt, ezért nem szívesen moderáltuk ki, de általában muszáj volt. Ubul ilyenkor regisztrált egy új nevet, ha emailcímestül tiltottuk ki, akkor azt is. De Ubul afféle fáraó-mentalitású márkaimidzs-építő: mindig megtartotta nevében az Ubult, ha esetleg valaki nem ismerte volna meg a stílusáról. Ubul dinasztiában gondolkozott:

Ubul, Ubul1, Ultimate Ubul, Unvincible Ubul, Ubul, a vírus, Kovászosubukla. Igen, ubukla, nyilván alig látott a dühtől, amikor regisztrált. Mint a későbbiekben kiderült, Ubul időnként megpróbált tömeghatás keltésével nyomatékot adni szavainak, és a különféle Ubul-variánsok mellett regisztrált teljesen indifferens neveket is, mint például The Truth, vagy Insider13 - semmi pánik, csak névrokon.

Ubulnak vannak tematikus álnevei is. Fabi 1,4 néven szól hozzá a Skoda, orrmotor (Favorittol Fabiaig) Fabi-1.4 8V, a Motor, robogó, a VW Golf , a Kerti gépek, a Robogó, a Honda... ami belefér és a Sony Alpha A200 fényképezőgép fórumához. Ubul egyébként is megbízhatóan siet a VW konszern segítségére bármilyen vélt, vagy valós sérelem esetén. Ha talál komment posztot, azt trollkodja szét, ha nem, valamelyik fórumban próbált elégtételt venni. Ha úgy érzi, és ezt gyakran jól is érzi, hogy nem olvasunk fórumokat, nem rest emailt írni (a jobbakat a cikk végén, a függelékben találják).

Életművében nem csak autós-simsons témákkal foglalkozik, de  side-projektjeiben kevesebb a fantázia. A televíziózásról és a fogyasztóvédelemről valahogy mindig a zsidók jutnak eszébe. Amikor például 2008-ban Vitray Tamás extázisban közvetítette a hajrát a verseny közepén, és 750 méternél kezdett őrjöngeni ezer helyett, Ubul így oldotta meg a helyzetet: „ezeket a vén szaros komcsikat el kéne már felejteni a picsába, valamint az a baj hogy túl sok a hozzád hasonló zsidó/komcsi söpredék”. Amikor pedig Szétzavarta a vihar a Mokka stábját, Ubul a televíziózásról is tömör véleményt mondott: „hogy baszta volna ketté őket egy méretes villám”. Életveszélyes kábeleket árul az Obi, a Baumax és a Metro? Ubul válasza egy újabb kérdésbe rejtett büntető antiszemita szójáték: „Szily-Kohn kábel beltérifűnyíráshoz van-e?”

A lényeg persze, hogy Ubulnak itt a szerkesztőségben csaknem mindegyikünkhöz volt egy jó szava. A Hová dugjuk a Porschét a kőművesek elől című cikkemről azon melegében ez jutott eszébe:

„Apropó, ez a seggfej népművelő szabcsika vajon még hányszor akarja eljátszani a david copperfildet azzal hogy eltüntet minden negatív reklámot amit kap? Mindegy mert én meg a zenebohóc vagyok, és eljátszom hogy "van másik. Szánalmas vagy dagikám. Közkívánatra a következő offtopic postod címe lehetne: Hova tüntessem magam, hogy a szakma ne emlékezzen rám? Balfasz”

Majd később, ugyanitt:

„winkler szabcsikának meg gratula, látom megint felszívta magát, elkezdett ugrálni a kormányszarv antennája az orra alatt és rögtön kiküldte a likvidáló sereget, hogy kiírtsa a pofánköpés nyomát is amit a személyre szabott nickkel okoztam. Még egy faszfej aki beleillik a totálgáz-klánba, hajrá népművelőkém :) (ez a hímringyó most komolyan mit vár ekkora trágya postok után, hogy leboruljunk elé? pfff)”

A bónusz, hogy mindezt zugbuzivagywinkler nickkel csinálta. Az ...és kinyomta a gyökér szilóval című Belsőség posztban sem kímélt, bár az már tényleg érdekes kérdés, hogy egy ennyire mocskosszájú troll vajon miért írja @-tel a faszfej szót.

"te f@szfej vagy winkler, de épp összeillesz az ilyen link trógerekkel,
szopjál is csak a ősöreg romoddal. Aztán tejelj mint egy katonatiszt,
nehogy véletlen leessen a karikagyűrű a kezedről hogy egyszer bármit
magadtól megcsinálj, még összemegy egy kicsit az a hájtömeg amit
sikerült magadra szívnod. Én legalább vagyok olyan szerencsés hogy az egyik tajparaszt kaszniscsak 3 ronggyal tudott lehúzni, mert nagyobb melót nem bíznék egyikre se."

Ügyvezetőnket, Bende Tibort nem kedveli. Néha levelet is ír neki, máskor csak ilyeneket kommentel, mint az itt, a Bazi nagy magyar lagzi című Belsőség-poszhoz:

„tibike te egy fasz vagy a közlekedéshez meg az autókhoz is általában, mindig is az voltál, és kurvára örülök, hogy esély sincs rá, hogy egy ilyen tetves gnóm fasztarisznya szóljon bele akár egy kicsit is hogy mit hogy rendelnek el a KRESZ-ben. Mert azt némileg értelmesebb alakok írják, legalábbis a javát, mint egy fillérbaszó kertitörpe.”

De a Forróság, forralás, fennakadás című poszttól is felment benne a pumpa, pedig nyugodtan kárörvendhetett volna a más baján. Ő mégsem elégedett:

„Ekkora spúr kókány barmot mint te bende nem találni csak kerületenként egyet. Most mi a fasznak kell ilyen bontott szarokat összekaparni minden sufni aljáról, nem igaz hogy nem lehet normális termosztátot venni. Az ilyen levedlett patkányszarszagú belteret meg tegye bele akinek 6 anyja van, komplett tömés és kárpitcsere után se lesz tökéletes, (de mintha nem lehetne kapni hozzá gyári vadiújat, pedig lehet) de ha te ebben érzed jól maga. legalább passzolsz igényességben a magazinod többi díszes tagjához.”

Bende annyira irritálja, hogy még akkor is őt szidja, ha ott sem volt. Rézmányi kolléga cikkére kommentálta a következőket:

„Ennek komoly hírértéke volt ám, kibaszott seggfej, a nénikédnek tegyél ki ilyen fost a főoldalra beszopatni a sok hülyét! Azzal a segghülye bárgyú pofáddal a maradék emberség is elmegy mindenkiből mikor meglátja. Ekkora balfaszt...”

Nehéz feladat egy troll számára, ha olyan cikkre kell reagálnia, aminek eleve az a címe, hogy Az emberek kretének. Nem is nagyon talál magára, de ha már itt van, rúg egyet új kollégánkba:

"Eleve nem szoktam végigolvasni a winkler eszetlen baromságait itt (se a vályiét, se a metroszex zách danikáét) de ezt most kivételesen megpróbáltam. A közepén túl nem sikerült, ott valahogy átment fingfűrészelésbe. Konkrétan ennek a szarnak tényleg semmi értelme azon kívül hogy az átlag paraszt itt tényleg hülye."

Stump András sem menekülhet, hiszen olyasmit csinált, amiben Ubul nyilvánvalóan sokkal jobb: egy igen olcsó autóval szeli át Amerikát:

„Újabb seggfej a totálgázon, de legalább környezetbe passzoló cikk: hogyan csináljunk magunkból hülyét drágáért miközben alapvetően fillérbaszósan tálaljuk a sztorit. Szükség volt erre, tényleg.”

Ubul néha egyes lövésekre kapcsolja a gépkarabélyt. A Budapest nem Bulgária, csak majdnem című posztban a következőket írta különböző kommentelőknek:

@muz: nyald ki a seggem!

@visszakettopadlogaz: csóringer barom!

@nofatchx: te FASZ!

@Gomulka Béla: büdös ZSIDÓ!