Totalcar Trackday 2012

Most megmutathatod!

2012.02.23. 14:06

Nem akarjuk untatni a nagyérdeműt azzal, milyen elnyújtott és kimerítő ötletelés és egyeztetés előzte meg ezt a bejelentést. Nem untatjuk azzal sem, mekkora munka fekszik ebben az egy napban a mi és a Slovakiaring részéről, lényeg csak egy van: Totalcar Trackday a Slovakiaringen!

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez őt nem érinti, hadd tegyük hozzá, hogy a józanul gondolkodó és a hazai viszonyokhoz képest meglepően jó üzleti érzékkel rendelkező vezetőséggel megegyeztünk, hogy a belépő erre az egész napos dzsemborira kevesebb lesz, mint egy órányi autózás tetszőleges hazai pályán. Az ár/érték aránnyal vitatkozni nem lehet. Mi már jártunk itt, és bátran ajánljuk.

Hatvan euró, azaz kicsivel több, mint 17 ezer forint. Autónként. Plusz minden résztvevőnek jár egy apró ajándék is tőlünk. És ezért nem egy órát, nem kettőt, hanem egy egész napot is el lehet tölteni a régió egyik legmodernebb, kútoszlopokkal, étteremmel és büfével, valamint fűtött közösségi helyiséggel is rendelkező versenypályáján. Ezért már talán megéri felvállalni az odautazás költségeit is.

A helyek száma azonban limitált, így maximálisan száz regisztrációt tudunk elfogadni. Jegyek elővételben is megvásárolhatók, ehhez a jelentkezésnél külön jelezni kell az elővételi szándékot. Ezek után levelüket továbbítjuk a Slovakiaring elővételi irodájának, ők pedig felveszik az előre fizetőkkel a kapcsolatot. Az elővételben fizetők természetesen garantáltan részt vesznek az eseményen. Az aktuális résztvevők számáról folyamatosan informáljuk önöket a kapcsolódó blogposztban.

Aki nem tudná, hogy hol található, annak itt egy kis segítség. Dunaszerdahely mellett, Győrtől pár kilométerre.


View Larger Map


És hogy nem holmi faluvégi libakergetőről van szó, azt jelzi a tény is, hogy Argentína helyett ott rendezik meg az idén a WTCC egyik versenyhétvégéjét is, a tulajdonképpeni másik hazai nagydíjunkat. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy mindenki iszonyatosan igyekszik a vendégek kedvében járni, akár azzal is, hogy nyelvet tanul.

Legszűkebb pontján is 12 méter széles, csaknem 900 méter hosszú, 20 méter széles célegyenessel, gyomorszorító szintkülönbségekkel. Nagyon tempós, de a belső részén jó ütemben kanyargós, mi imádtuk minden méterét, még fogcsikorgató fagyban is. Kamerák tömkelege, modern irányítóközpont, mentőcsapat és minden, ami kell, az van.

Feltételből nincs sok:

  • csak kifogástalan műszaki állapotú autóra fogadjuk el a jelentkezést.
  • bukósisak használata a versenypályán való közlekedés esetén kötelező (minden, gépjárműben tartózkodó személy számára).
  • regisztrálni ezen az e-mail címen 2012. március 1. 18.00-ig lehet.
  • a regisztrációhoz szükséges a megadott e-mailcímre az autó típusát, évjáratát, a motor hengerűrtartalmát és a hozzávetőleges teljesítményét ill. rendszámát és a regisztrált, helyszínen tartózkodó kapcsolattartó személy nevét tartalmazó levelet küldeni. A jegyelővételi szándékot külön jelezzék, hogy igényüket azonnal továbbíthassuk a Slovakiaring felé.
  • csak előzetesen regisztrált autók vehetnek részt a rendezvényen, belépődíj vásárlására természetesen a helyszínen is lesz mód, az ár fix: 60 euró.
  • regisztrált résztvevők száma: maximum 100 autó.
  • a részvétel alapfeltétele a felelősségvállalásról szóló nyilatkozat kitöltése és aláírása (helyszínen történik).
  • kapunyitás 9.00 órakor, eligazítás 10.00-kor

A résztvevők számától függően maximum 25 fős csoportokkal, 7 körös etapok teljesíthetők (egy felvezető, öt gyors és egy levezető kör). A csoportbeosztást során figyelembe vesszük a jármű teljesítményét és igyekszünk ennek alapján kijelölni az egyes csoportokat.

Március 10-én már messze nem lesz fokcsikorgató hideg, és különben is: gyáva népnek nincs hazája, a szezont el kell kezdeni, ehhez pedig csak a következőket kell tudni:

Totalcar Trackday

Helyszín: Slovakiaring, Dióspatony (Orechová Potôň)
GPS: 48° 3'14.00" - 17° 34'14.87"
Időpont: 2012. március 10, szombat, 9.00-18.00
Beléptidíj: 60 EUR/autó, helyszínen vagy elővételben, utalással fizetendő, előzetes regisztráció után

UPDATE: Nézőknek a belépés ingyenes, bukósisakot a pálya természetesen biztosít.

UPDATE 2: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:  Bukósisak – kb. 25-30 darab áll a rendelkezésre, bérlés: 10 € (+ kaució: személyi igazolvány pl.), maszk: 2 €, Box: 75 € / nap, transzponder: 15 € / nap

Persze nem kizárt, hogy többen használnak egy sisakot, ez megoldható, ha nem ugyanabban a csoportban vannak.

UPDATE 3: Többen kérdezték, mi a helyzet a biztosítással. A jelenlegi állás szerint ún. kiegészítő biztosítást az autó KGFB-biztosító társaságánál lehet kötni, az ár változó, de maximum pár ezer forintból megúszható.

Mi biztosan ott leszünk.

Hozzászólna? Kérdése van? Ide vele!