A hét mesterlövész

2013.05.10. 05:36

Kaptunk hét – csaknem egyforma – autót, mihez kezdjünk velük? Az biztos volt, hogy ebből nagy vetélkedő lesz, csak nem tudtuk, milyen.

Családot bepakolni, és irány a ring!

Idén már harmadik alkalommal rendezi meg az Opel a Legendák Találkozását a Hungaroringen. Az idei téma a motorsport, aminek kapcsán bemutatják az Adam R2-t és az Astra OPC-t. A május 11-i rendezvényen garantáltan nem fog unatkozni a család egyik tagja sem, a gyerekeket és a hölgyeket is számos, kifejezetten nekik szervezett program várja. A kilátogatók ezúttal olyat láthatnak, amire eddig még nem volt példa, legendás magyar versenyzők vívnak majd jótékonysági csatát a ringen, és ahogy korábban is, a magyarországi Opel állomány krémje most is ki lesz állítva. Zenében sem lesz hiány, az Alma együttes és a Tankcsapda is fellép. Részletek: www.legendak.com

Adams.gif

Először felmerült, nanáhogy, menjünk ki a Kakucsringre és hajrá, a legjobb köridős nyer. Aztán elvetettük ezt az ötletet, mert egyrészt azt rajtunk kívül az olvasó nem élvezte volna annyira, másrészt az 1.4-es, szívómotoros kis imidzsautó nem egy Time Attack versenygép.

Aztán gondoltuk, hogy beszervezzük a velvetes csajokat és megyünk velük egy sikítósat valamelyik szerpentinen és amelyik hangosabban sikít (decibelmérőnk van éppen) az adott sofőr mellett, az nyer. De ez sem jó, mert ennek autótörés lett volna a vége, az egészséges harciszellem és a női társaság kihozná ezt mindenkiből.

Aztán végül kitaláltuk: adunk magunknak egy órát és ez alatt a hatvan perc alatt kell a ránk kisorsolt autót a neki minél megfelelőbb - színvilágban illeszkedő vagy éppen kontrasztáló – helyen lefozótni. Végül közzétesszük a képeket, az olvasó pedig szavaz és beállítja a sorrendet. A nyertest pedig a többiek körbehordják egy Zsiguli géptetőn és egy álló napig csak Mester-nek szóllítják. Nem tudtuk, hogy az Adam trilliónyi kombinációs lehetőségéből éppen kinek mit dob a gép és a sorsolás, ezért sem volt egyszerű a feladat, de azért csak megoldottuk valahogy, még ha alkalomadtán egy kicsit hunyorítva is kellett értelmezni a törvényeket és előírásokat.

Úgyhogy tessék, itt a hét pályamű, lehet szavazni. Ki lesz a Mester egy napra?

1. Vályi István

DSC 9872

2. Zirig Árpád

3. Stump András

DSC 9049

4. Csikós Zsolt

IMG 7329

5. Hlács Zoltán

P5072790

6. Papp Tibor

7. Winkler Róbert

DSC 0621-2