Így hempereg a hatalmas teherautó

2014.04.09. 17:44

Senki nem menjen mostanában a Megyeri hídon Pestről Budára. Délután felborult az elektromos művek teherautója, azóta csak gyűlnek az autók a pesti oldalon. Mindent olaj és üvegcserepek borítanak, hosszas helyszínelésre számítunk.

Talán soha nem tudjuk meg, pontosan mi történt ma délután a Megyeri híd budai hídfőjénél amikor az oldalára borult az ELMŰ Nyrt. kosaras autója. A helyszínen percek alatt óriási dugó és káosz alakult ki, de szerencsére a baleset egyetlen érintettje, a sofőr nem sérült meg súlyosan. A cég helyszínen lévő kollégái szerint műszaki hibára hivatkozott, ezután elszállították a mentők, kivizsgálásra.

A hídpálya pestről érkező oldalán ekkorra több kilométeres kocsisor alakult ki és néhányan a leállósávon próbáltak meg visszafordulni, szabálytalanul. Később szervezetten fordították vissza a forgalmat a Duna túloldalára. Egy rendőrjárőr, akinek saját érdekében nem közöljük a nevét, megemlékezett arról a szlovák rendszámos Mercedest vezető apukáról, aki a szirénázó szolgálati Octavia mögé besorolva akart átjutni a hídon a megnyíló kocsisorok közt. Amikor később kérdőre vonták, arra hivatkozott, hogy a vele utazó fiát viszi kórházba, varratszedésre, majd, és ezt szintén a rendőrtől tudjuk, a budakalászi McDonalds parkolójába kanyarodtak.

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de ide kívánkozik, hogy az egyik helyszínbiztosító Skoda a legramatyabb állapotú rendőrautó volt amit mostanában láttunk.

A vezetőoldali ajtó alatt egy korábbi baleset nyomait viselte, tenyéri felületen rozsdásodott és a padlómeze is ferdének tűnt.

A felborult jármű bármit képes lett volna maga alá temetni, ha valaki éppen a közelében tartózkodik, beszéltek egymás közt az egyenruhások. A tűzoltóság egyik legnagyobb mozgó darujával tudták csak ismét a kerekeire állítani az Ivecót, de az elszállítás módjáról ekkor még nem lehetett sokat tudni. A vezetőfülke durván összenyomódott, és megsérült a borulás közben kinyíló kosara, illetve gémje is.

A hatalmas Ivecóból elfolyt motorolaj beterítette az út mindkét sávját, és szanaszét szóródtak a szélvédő, valamint a kitört lámpák szilánkjai, illetve a fülkéből kirepülő személyes tárgyak. Ha mégis tippelnünk kéne, miért volt baleset ma délután a Megyeri híd budai lehajtójánál, talán az erős széllökésekre gyanakodhatnánk. Talán ezért vesztette el az uralmat a teherautó vezetője az amúgy magas építésű teherautó fölött, vagy egyszerűen azért, mert túl gyorsan ment bele a lehajtó kanyarjába. Persze a műszaki hiba lehetősége sem kizárt. Mindez nem több, mint feltételezés, vezessenek nagyon óvatosan.