Octavia a csajozós?

Csomagolt csajok egy Škodában

2014.05.16. 06:00

Kardinális kérdést feszegetünk, szerencsére csak a szerkesztőségi parkolóház tetején, hiszen eleve tilos ötnél több személyt szállítani egy Octaviában. Most azonban tegyük a kezünket a szívünkre és sok év távlatából valljuk be őszintén, hányszor szuszakoltuk be 5-6 havert, hogy elvigyük őket mondjuk a tokaji vasútállomásról a borospincékig, vagy éppen a tóparttól a legközelebbi kocsmáig.

Aztán felnőttünk és az efféle felelőtlenségek megmaradtak ifjúságunk emlékeinek, melyekre ma már csak fejet csóválva emlékezünk. A hülyeségen túl azonban gyakorlati haszna is volt a dolognak. Megtanultuk például, hogy nincs olyan autó és akkora zsúfoltság, hogy még egy hálózsáknak ne legyen hely, de olyan sem, hogy egy rekesznyi sört ne lehessen beszórni sehová.

Hogyért adják az Octaviát?

Furfangos játékot eszeltek ki a Das Weltautónál, hogy minél olcsóbban megszabaduljanak a 2012-es, fehér, 1,6-os CR TDI Octaviától. A legkisebb licit lesz a nyerő, vagyis a résztvevők közül az viheti el az autót, aki a legkisebb, másokétól eltérő egész számú összeget ajánlja érte. Más szavakkal, aki olyan szerencsés számot mondott be, amire senki más nem tippelt. A részvételhez mindössze regisztrálni kell a roadshow egyik állomásán, illetve a Facebookon. Részletes infók itt.

Na és ha a csajokról volt szó? Akkor nem volt kicsi autó soha. Legrosszabb esetben is volt egy (Mit egy? Ezer!) szabad öl, ahol el lehetett férni. Elvégre üljenek a fiúk ölébe a lányok, ne fordítva. Persze akkoriban könnyen ment minden, nagy szó volt a saját autó. Azóta sokat változott a világ, bár állítólag lassan megint elérünk arra a szintre, hogy a menőnek gondolt verdával csajozás ciki lesz és nevetséges.

Különben is, ritkán ülik meg a gyémántlakodalmak azok, akiket a sötétített üveg és a prémium márkajel hozott össze. Eljön a Škoda ideje! És akkor jó, ha tudja, meddig lehet feszíteni a húrt. Az ugyan köztudott, hogy az Octavia csomagtartója hatalmas, de azt már kevesen tudják, hogy a valóságban egy jó minőségű háremet is ki lehet vele menekíteni, ha éppen megdöntik diktatúránkat. Nem gondoltuk volna, hogy a CEMP Sales House belevaló nőit még ki kell egészíteni a közeli CIG Pannónia Életbiztosító sebtében rekvirált különítményével. És akkor még mindig maradt hely a csomagtartóban, hiszen a kismamára azért tekintettel voltunk.

Tizenegy nő gond nélkül, azért ez nem rossz. Sosem lehet tudni, mikor lesz szükségük erre az információra, de mi erre is gondoltunk, tessék, rajtunk nem múlik.

És ne vegyék túl komolyan, csak annyira, amennyire ők és mi. Itt a tavasz, pezsdül az élet, hadd nevessenek a lányok, úgy szép a világ.