Meg lehet tanítani egy nőt parkolni?!

2014.11.07. 14:33

Az emberkísérlet célja, hogy az akkor még a jogosítvánnyal nem rendelkező, vezetni egyáltalán nem tudó Szilvit megtanítsuk parkolni egyetlen délelőtt alatt. Vajon sikerül?

Ami történik: Szilvi, a Dívány.hu munkatársa akkor még semennyire sem tudott vezetni, sőt, még elindulni sem. Felcipeltük a parkolóház legfelső szintjére a Totalcar úgynevezett megállító tábláit, amelyek vízzel töltött lábaikon állták a szél támadásait. Ők jelképezték a parkoló autókat, mivel nem találtunk önkéntest, aki e célra kölcsönadta volna a kocsiját. A Hondát Szilvi öccse, Dani szállította, aki amúgy operatőrként nézte végig, huszadszorra is sikerül-e kikerülni a tűzoltószekrényt. A dolgunkat kicsit megnehezítette, hogy az autóban nincs szervokormány. Íme tehát a folyamat, ahogy valaki, aki még kuplungolni sem tud, egy fél nap alatt megtanul a padkával párhuzamosan, jobbra hátra parkolni. (Szilvi azóta egyébként megszerezte a jogsit, és azt mondják, tud parkolni.)

Gondolom, a kevésbé éles szeműek is észreveszik, hogy a videó nem ma készült, hanem nyáron. Azt is elárulom, hogy ez a nyár nem az idei volt, mert olyan mennyiségű videó készült fél nap vezetésoktatásból, hogy nem volt ember az Indexvideóban, aki neki mert volna állni megvágni. Végül Jellinek Dóri nekiült, és elkészült. Neki ezer hála.