2015.07.10. 13:15

Aki azt hinné, a mulatós sztároknak munka nélkül hullik az ölükbe a pénz, bizony téved. A haknizás kemény munka. Az előadók sokszor több bulit is lenyomnak egy nap alatt, nem ritkán az ország ellentétes végpontjain. Két falunap és egy esküvő között tehát nagyon sokat utaznak. Nem vagyunk nagy ország, hogy röpködjenek, ezért van, hogy egy héten 2-3 ezer kilométert tesznek meg az autójukkal. De ki, milyennel?

Jolly

A legtöbben a Kis Grófóval közös No roxa áj óta ismerik Jollyt. A tengerparton forgatott klipet már több mint 17 milliószor nézték meg a YouTube-on, amivel magyar viszonylatban ez az egyik legnagyobb látogatottságú videó. Adja magát a kérdés, kié a klipben szereplő A8-as Audi?

A tulajdonos maga az előadó, Jolly volt akkoriban. Mivel a négyliteres, dízel A8-cal kezdett egyre több baj lenni, ezért azóta lecserélte egy BMW 730d-re. Ennek barátibb a fogyasztása is, 12 liter helyett autópályán csak 8-9 litert kér. Indokolt is a nagy, kényelmes, dízel autó Jollynak, mert párjával, Suzyval folyamatosan turnéznak az országban. Nem ritka, hogy heti háromezer kilométer futás is belemegy. Ilyenkor, csütörtöktől vasárnap estig szinte csak fellépni szállnak ki.

Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a megjelenéshez is sokat ad az elegáns luxusautó. Jolly egyébként már gyerekként magába szívta az autók szeretetét, édesapja 125-ös Polski-Fiattal taxizott, 8 évesen már próbálkozott a vezetéssel nagybátyja ölében, a pusztaságban. Később amatőr versenyeken és gyorsulásokon is részt vett, de ahogy mondja, ma már ésszel vezet. Sosem balesetezett. A BMW-t hamarosan egy Mercedes CLS-re tervezi cserélni, nagy vágya pedig egy Audi R8.

Kis Grófo

Bár Kis Grófot klipjeiben gyakran láthatjuk luxusautókban (Hummer, Mercedes S osztály, 7-es BMW), azok nem képezik az énekes tulajdonát. Kis Grófo egy 2007-es dízel Zafirával jár, ez a turnézó autójuk is. Meg van vele elégedve, de később szívesen lecserélné egy 2010-es Volkswagen Touranra.

Céleszköznek tekinti az autót. Szereti, ha kényelmes, és azért van benne lóerő, illetve légkondicionáló és más kényelmi extrák. Volt rossz tapasztalata is autóval, évekkel ezelőtt egy hátsókerék-hajtású Mercedes E220 megtréfálta a havas úton.

Bódi Guszti

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felnőtt Bódi Gusztinak gyerekként eszébe sem jutott, hogy saját autója lehet, még játékautója sem volt. Később feleségével, Margóval megszerezték a jogosítványt. Első autójuk egy, már akkor idősnek számító 1200-as Zsiguli volt. Mivel felgyorsult körülöttük a világ, ezért úgy érezték, kell autó, de ma már úgy látja Guszti, ráértek volna tíz évvel később venni egyet.

Élete legemlékezetesebb autója (a szó rossz értelmében) egy Daewoo Nubira volt. Részletre vették, sok évig fizették, a motorja pedig már másfél év után tönkrement. A kocsit századrendű kérdésként kezelik, mindig olyat vettek, amire pénzük volt. A legfontosabb egy autóban a biztonság. Jelenleg egy hatszemélyes dízel Mercedesük van, nem tervezik lecserélni. Persze, ha felajánlanának érte cserébe egy új E osztályt, azt azért elfogadná Guszti.

Galambos Lajos, azaz „Lagzi Lajcsi”

„Mindent bele Lagzi Lajcsi bátran, Renault-t nyerhetsz most a kazettánkban!”- énekelte Galambos Lajos egy Renault Super 5 mellett szintetizátorozva 1990-ben. Lajcsi első szponzora a Renault Baumgartner volt, innen a francia kötődés, de a magánéletben inkább a német autókhoz vonzódik.

Nagy autógyűjteménye van, köztük sok Mercedesszel. Több ML-je is volt, van tűzoltóautója, W126-osa, de S osztály 4Matic-ja is. Jelenleg mégsem Mercivel jár, hanem egy új Volkswagen Beetle-lel. Benzines, 1,2-es TSI-motoros, Fender hangrendszer van benne, xenon fényszórók és panorámatető. Sok évvel ezelőtt volt régi Bogara, innen kapott kedvet egy újhoz is. Nagyon szereti, mégis tervezi lecserélni. Már vár egy ugyanilyen kabrióra.

Turnézni nem ezzel jár, fellépni egy Volkswagen Multivan Highline-nal utaznak. Kényelmes autó több személynek is, a legutóbbi hétvégén is megtettek vele kétezer kilométert. Lajcsi egy hatalmas vidéki birtokon él, ezért sok és sokféle járműve van. Egy katonai árverésen vett három darab 2-es Golfot pár éve kis (90-110 ezer kilométeres) futással. Ezekből akkor egyet helyezett forgalomba, gondolván, a többi jó lesz alkatrésznek. Azóta 250 ezer van a Golfban, alkatész nem kellett hozzá. A gyerekei most azon tanulnak vezetni.

A birtok másik két érdekessége az ötkerekű John Deere Gator quad és a Dodge Ram 5.4 Hemi. Ezekbe egy amerikai túra során szerettek bele fiaival. A hatalmas Dodge pickup nem fut sokat, mindössze 20 ezer mérföld van benne. Jellemzően akkor veszik elő, ha szükség van rá: húzott már ki elakadt kenyér- és gyógyszerszállítót is. Nincs szíve eladni. Pár éve leesett a lóról, azóta nem lovagol, nincs szükség a Mercedes lószállítóra sem, mégis megtartotta.

A hétköznapokban a gyerekeket egy Audi Q5-össel hordják iskolába, Lajcsi pedig már megrendelt egy háromliteres, dízel Q7-est. Beteljesületlen vágya egy van: olyan magas építésű, villanyhajtású autó, aminek a hatótávolsága legalább 300 kilométer, mivel 80 kilométerre lakik a fővárostól. Ha a Teslának lesz ilyen szabadidőautója, vesz.

Fásy Ádám

A vendéglátás után szépségkirálynő-választásokat szervezett, majd a mulatós tévéműsoroknál kötött ki. Az 1970-es években egy 850-es Fiattal kezdte, majd a Wartburg és a Zsiguli után 1980-ban vette meg első Mercedesét. Később átpártolt az olasz autókra, Alfa Romeói és Lanciái voltak, de becsúszott egy ötliteres Chrysler is.

Általában háromévente cserélte autóit, de hét éve megvette dízel Jeep Commanderét, amit annyira szeret, hogy nem is tervezi eladni. Kényelmes és biztonságos, pont amire szükségük van feleségével, Marikával. Vágyai listáján már csak egy Tesla van. Próbálta már a villanyhajtású sportkocsit, gyönyörűnek találja a formát, és tetszik neki, hogy olcsón lehet vele közlekedni.

Gáspár Győző, „Győzike”

A Romantic egykori frontembere, későbbi reality-komédia sztár híres arról, hogy különböző luxusautókkal pózol. Megkeresésünkre elmondta, hogy korábban a Peugeot, később a Volkswagen, most pedig a Porsche szponzorálja autóval.

Most egy Porsche Panamera GTS-sel jár, saját autója pedig egy BMW i8. Lánya Porsche Boxstere nem tesztautó, azt a vőlegényétől kapta. Amikor a korábban nagy port kavart Lamborghini Gallardóról kérdeztük, azt mondta, az RTL Klub bérelte neki, és a műsor végén visszakerült a tulajdonosához. A sportautók szerelmese, legnagyobb vágya egy Ferrari 488 GTB. Emellett örül a hibrid és elektromos autók terjedésének. Reméli, hogy egyre több gyártó nyit majd ebbe az irányba. Győző szerint mindenkinek ki kéne próbálnia egy ilyen tesztautót.

Megkeresésünkre a Porsche hivatalos forgalmazója, a Porsche Inter Auto Hungária Kft. azt mondta, hogy az említett tesztautót nem ők adták használatra Gáspár Győzőnek.