Új arc, régi Totalcar-póver!

2015.07.31. 16:20 Módosítva: 2015-07-31 16:30:09

Sokáig készült, rengeteget dolgoztunk rajta és most mondja meg ön, hogy milyen lett! Itt az új dizájn!

Sok nagy kép, új fontok és tömör fejléc – 2015, itt vagyunk!
Sok nagy kép, új fontok és tömör fejléc – 2015, itt vagyunk!

A megújulás és dizájnváltás elkerülhetetlen. Pláne, ha a termék a mainstream-média sodrában áll már sziklaszilárdan, kerek 15 éve. Ez nagyon hosszú idő és ez alatt megmutattuk, hogy képesek vagyunk megújulni, ha eljött az ideje, képesek vagyunk fejlődni. Voltak, akik elmentek, de jöttek is sokan és szerencsére eddig úgy tűnik, hogy mindig sikerült megtartanunk azt a hangulatot.

Jó a közeg, jók a barátok és tudjuk, hogy amit csinálunk, az jó, hiszen kapjuk a visszajelzéseket egy olyan erős olvasói bázistól és hatalmas közösségtől, amely ritkaságszámba megy. Ez sok erőt ad, hisz velünk vannak önök is, akik nélkül nem lenne értelme mindennek.

Tesztoldal az utolsó simítások előtt, valahol a címlap közepén. Látják azt a jobbhasábot? Na, ott lesz minden, ami közösségi média
Tesztoldal az utolsó simítások előtt, valahol a címlap közepén. Látják azt a jobbhasábot? Na, ott lesz minden, ami közösségi média

Mi pedig most önöknek csináltuk meg ezt az új, látványos és könnyen emészthető Totalcart. A háttérben a programozókkal, dizájnerekkel és grafikusokkal hónapok óta ülünk vázlatok felett, próbálunk közös nevezőre jutni és simogatjuk a részleteket, hogy egy modern, minden felületen kényelmesen, gyorsan és jól fogyasztható, szép Totalcar.hu-t kapjanak. És hozzátenném csendben: ráadásnak jár hozzá egy új Totalbike.hu is.

De a FullHD csak egy dolog, a komoly munka mindig a színfalak mögött zajlik. Tizenöt évnyi adatbázis összefésülése, böngészhető és kereshető formába hozása elképesztően nagy munka, kiszámoltuk, hogy a több ezer autóteszt, bemutató, magazin-anyag és egyáltalán minden, amelyben számok, adatok, saját képek szerepelnek, nos, mindennek a metázása, rendezése és elérhetővé tétele több hónapnyi munka lesz. Természetesen a folyamat már zajlik, a szerverekről lefújjuk az évek óta gyűlő port, energiaitalon tartott programozó-zombik küzdenek a bitekkel. Kemény meló, de jó lett.

bazso_gabor
Bazsó Gábor követés

Helló, itt egy szép nagy újság!

Mindent elmond olvasóink aranyosságáról, hogy világ egyik legcsúnyább autós magazinját szeretik lassan 15 éve. Jó, nem voltunk mindig rondák; az internet sajátos működéséből fakadóan néhány évente kijött egy átmenetileg egész menő formátum, amit aztán széttrollkodott a technikai fejlődés, az újság gyarapodása, meg a sok új eszköz, amiken egyre rosszabbul nézett ki.

A 2015-ös TC-redizájn alapvetően arra van, hogy használhatóbb és szebb legyen az újság, tévéképernyőtől telefonig nagyjából mindenen. Azt is szerettük volna, hogy könnyebben lehessen hozzáférni ahhoz a temérdek tartalomhoz, amit régen írtunk, de most is releváns. Mert ugye miért ne érdekelhetne ma valakit, hogy milyen volt az előző M5-nek kenni? Erre van a fejléc, benne a márka- és típusoldalakra dobó legördülőmenükkel.

Csináltunk továbbá egy rendezettebb és szebb címlapot, amin nagy képekre lehet nyálzani, és érthetőbb tagolással követik egymást az egyes blokkok. Nem adnék ehhez navigációs PDA-t és iránytűt, magunkkal szemben is legyen akkora pofánk, amekkorával a kollégák a minapi Égéstérben szapulták az autógyártók digitális felületeit: ha magától nem jön rá az ember, hogy mire van, akkor rossz.

Csak a személyes hogyishívjákokról engedjenek meg pár szót. A TC-t élő emberek írják, ráadásul sokfélék. Senki se keverne össze egy csikósi szerelmeslevelet egy kissé kotyogósra kopott kardánkereszthez egy winkleri csapongással az autóipar térképéről mindenfelé lelógó asszociációs mezőn, hogy akkor még a vályi-i szenvedélyről, a göbölyösi szabatosságról, a főszerkesztői szigorról, a stump-epikáról, a zách-oknyomozásról, hlácsi haszonlíráról, vagy a tévesen és igazságtalanul velem társított, egyébként teljesen atipikus, sokszorosan összetett, nehézkes, feleslegesen dagályos szerkezetekről ne is beszéljünk. Ezt a sok különböző embert minden eddiginél meztelenebbül löktük önök elé: a szerzők nevére kattintva a cikkek (vagy épp ennek a keretesnek a tetején) megnézheti az autóparkjukat, elolvashatja a kedvenc cikkeiket, vagy az életmű mélyére áshat. Ugyanitt követni is lehet mindenkit, ilyenkor a fejlécben látható csengettyűn jelezzük majd, ha valamelyik kedvenc szerzőjének új írása jelent meg a legutóbbi látogatása óta.

Remélem, tetszik, és tetszeni fognak az új, minden eddiginél szebbre, újságszerűbbre tördelhető cikkeink is, amelyeket holnaptól minden nap megtekinthet ugyanitt.

Ha hibát talál, azt írja meg erre a hibabejelentőre, és ígérjük, nem kell a három év múlva esedékes ráncfelvarrásig (ami amúgy is csak az első lámpákat, a hűtőmaszkot és a rendelhető színeket érinti) várni a javítással. Tökre nem vagyunk kész amúgy sem, még készül a mindennél okosabb Nagy Autóadatbázis, és hamarosan nagyot fejlődik majd az Egyetlen Bölcs Népítélet, egyebek mellett, de ez mindegy is.

Az új Totalcar ezennel az öné, forgassa széjjel minden nap, mint telepi tuner a csődobos VTI-t.

Legalábbis mi így gondoljuk, de az ön segítségére is számítunk, kedves olvasó. Mert minden új dologban ott a hiba, melyet sem a bétateszt, sem az ezerszeres átnézés nem szűr ki.

Ezért kérjük most önt, hogy jöjjön, teszteljen és kattintson, ha pedig valami rendellenességet tapasztalt, azt írja meg nekünk a hibajelentő felületen. Folyamatosan figyelünk mi és azok is, akik a háttérben elkészítették nekünk ezt a végtelenül menő, új Totalcart.

Az új design...

 • 1792
  Király!
 • 1045
  Megyek és iszom egy sört
 • 662
  Mér kellett most ezt?!
 • 512
  Már épp ideje volt
 • 452
  Régen minden jobb volt
 • 366
  Jó lesz, ha a hibákat javítjátok