2016.02.09. 10:21

A Rulettkerék ezúttal a Tűzoltó utcai gyerekklinikánál áll meg, ahol támogatónk, az Imrei pékség jóvoltából mostantól nem a magyar egészségügyben jellemző minőségű reggelit kapnak a betegek. Hajnali kelés, százötven kifli és néhány mondat azoknak, akik még segítenének, mert Segíteni rock 'n' roll!

Aranyosi Judit mindennap öt óra körül ébred és hétkor már bent van a gyerekklinikán. Amikor nem dolgozik, nyugtalan lesz, persze estére rendesen elfárad. Szédítő belegondolni, hogy mi mindent láthatott már az elmúlt negyvenegy évben ez a törékeny nő, amióta nővérként, majd főnővérként tartotta lendületben az ország legismertebb, gyerekrák gyógyításával foglalkozó egészségügyi intézményét.

A rózsaszín épület előtt parkolt le kedd reggel a Bálna, nem kis feltűnést keltve az éppen csak ébredező környékbeliekben. A főnővér már a portán várt minket, fülén a házi telefon, mert egy percre sem lehet leállni. A Semmelweis egyetem II. számú Tűzoltó utcai gyerekklinikáján nem olyan békésen indul a munkanap, mint itt, a Totalcarnál. Felfoghatatlan dolgokról hallottunk, amikor átadtuk neki a Rulettkerék támogatója, az Imrei pékség ajándékát, 150 darab friss, laktózmentes gyerekkiflit.

Judit már akkor is itt dolgozott, amikor a leukémiából még csak a gyerekek 50 százaléka épült fel (ez a szám azóta 80-90 százalékra emelkedett), amikor még nem működött az emeleti tornaterem a csontrákból gyógyulóknak és akkor is, amikor minimális esély volt a gyerekkori agytumor túlélésére. A magyar egészségügy kizárólag a Judithoz hasonló ismeretlen hősöknek köszönheti, hogy még működik, és emellett még egy autós honlap sem mehet el szó nélkül.

Önök megszokhatták, hogy ha a Rulettkerék cikkeire kattintanak, a Totalcar kipárnázott életű újságíróinak kalandjaihoz jutnak és nem kell a létező világ borzalmairól olvasniuk. Ígérjük, így lesz ez ezután is. Segíteni szerettünk volna, ezért ezen a napon mi is hajnalban keltünk. A reggelit átadtuk, a főnővért visszaengedtük a betegekhez, akiknek a reggeli vizit után, ezúttal jobb minőségű péksütemény jutott, mint amit a minősíthetetlen kórházi étkeztetésben (a minap, valaki rántott sárgarépát és rizst kapott ebédre egy másik intézményben) megszokhattak.

Az Imrei pékség friss péksüteményeire mostantól hetente egy alkalommal számíthat a klinika, de jelezték, további támogatókat is keresnek. Egy másik napon, egy másik támogató segítségével bio gyümölcsleveket kapnak a beteg gyerekek, de jól jönne még rendszeresen friss gyümölcs és zöldség. Kis dolgok, de mindent jelentenek. Az Imrei pékség késlekedés nélkül mellénk állt, a további támogatók pedig a kórház elérhetőségein jelentkezhetnek ha segítenének, hisz tudják: Segíteni rock 'n' roll!