Helyzetjelentés: havunk már van, villanyból van hiány

2016.10.07. 13:44

Egy feladatot kaptunk péntekre: délután ötre érjünk Mogyoródra. Tiszafüredről ez nem kihívás, így kerestünk magunknak egyet. Miután napok óta az jön szembe mindenhol, hogy itt most sok a hó, feljöttünk Kékestetőre. Sok hó nem maradt, de még van abból a kesztyűáztató vizes valamiből, egy szinttel a latyak előtt.

Az év első havát ajándékba szánjuk, legalábbis egy hűtőszatyornyit begyűjtöttünk, hogy legyen mit mutogatni a többi villanyautósnak a hungaroringi Groupama tanpályán az ötórás találkozón. Nekik a Soul EV-vel sok újat már úgy sem adunk.

Most itt ülünk a Mátra tetején. Hét fok van kint. Az autó megtartotta a meleget, ami jó, mert fűteni nem szeretnénk. Gyöngyösről 88 kilométerrel indultunk, mire felmásztunk Kékestetőre, maradt 51 kilométer hatótávunk. Azaz tizennyolc kilométeren megevett 37 kilométernyi hatótávot. Na, de majd lefelé visszakapunk ebből valamennyit. Hogy utána mi lesz, jó kérdés. Mogyoród 80 kilométer az M3-ason, de nem pályázunk. Nekiindulunk Hatvan felé a 3-as úton, aztán vagy sikerül valahol koldulni áramot, vagy rászorulunk egy arra járó vonóhorogra.