M3-as autópálya, napjainkban

2016.10.14. 16:37

Először arra gondoltam, megmutatom ezt a videót egy autós oktatónak, aki majd megpödri a bajszát és nekiáll elemezni. Aztán rájöttem, hogy az ilyesmi csak ártana az érthetőségnek, hiszen az alábbi videóhoz hasonlóan letisztult látlelet nem mindennap készül a magyar autósok egy bizonyos részének vezetési szokásairól. Ott vannak ők a városokban, rendszámuk olyasmi, hogy Szilárd-34, vagy Zsolti-20. Mindig sietnek és általában rettentő mérgesek, ha valaki félvállról veszi őket. Parkolóhelyre sincs gondjuk, az autó mindig ott áll, ahol nekik kényelmes. Velünk élnek ők is és semmit nem tudunk kezdeni a jelenséggel.

A hatvani rendőrség szabálysértés miatt indított vizsgálatot, miután megnézte a napokig a Youtube-on látható, majd törölt videót. A jelenet az M3-as autópályán zajlott, Budapesttől hatvan kilométerre, ismeretlen időpontban. Többször a leállósávon megy a disztroj, teljesen természetes a jobbról előzés, illetve a lerövidített követési távolság, de Pető Attila KRESZ-oktató, akivel végignéztük a felvételt, az ölben szállított kutyára is felhívja a figyelmet. A leállósávos kerülés alkalmanként 100 ezer forintba kerül, és óriási szerencse, hogy két ilyen manőver közt nem találta telibe hátulról az ott álló autót. Nézzék meg a videót, aztán nézzenek rendszeresen a visszapillantó tükörbe, hátha ismét felbukkan ez a kedves ember. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.