Nagyszerviz az egymillió forintos autón

2018.05.15. 06:18

A Totalcar és a Jóautók.hu közös jótékonysági sorozata emberkísérlet. Kíváncsiak voltunk, hogy képesek vagyunk-e kilépni megszokott medrünkből és tenni valakiért, aki igazán megérdemli. A sorozat Verrasztó Gábor helytörténeti író, újságíró ügyét szolgálja, aki egy több mint negyvenéves, viharvert állapotú Volvo 144-est használ és valóban égető szüksége van egy megbízható autóra. Ebben segítünk neki, mert segíteni rock 'n' roll.

Nem állítom, hogy nem számítottam meglepetésekre, amikor először lódult meg alattam a Totalcar Volvóból Volvóba jótékonysági akció elején vásárolt 1998-as Volvo V70 TDI. A nagy kék kombi történetét az év eleje óta követhetitek nálunk és a Youtube-on, és bár lassan tényleg eljut új gazdájához, még sok lépést kell tennünk a teljes siker érdekében. A sorozat mai epizódja egy igazán fordulatos napon készült, melyben Sziklavári Tamás és Varga Ádám úgy megfeszítette erejét, hogy ilyesmit még egy hagyományos autószervizben is kalaplengetve ismernének el. Most megnézhetitek, mi mindent javítottunk meg és milyen karbantartásokat kapott a Volvo a Szereld magad műhelyében! 

Sorozatunk bevezető epizódjában megismertük Verrasztó Gábort és az ő derék 144-esének történetét. 

A folytatásban elmondtuk, hogy miért nem a régi autó restaurálása mellett döntöttünk és miért gondoljuk úgy, hogy a V70-es lesz a tökéletes választás Gábor számára. 

A Volvóból Volvóba sorozat harmadik részében megtudhattátok, hogy milyen egy profi állapotfelmérés egy márkaszervizben, ahol a régi típusokat is jól ismerik.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.