Az önvezető autó találkozása a BMW-s gyorshajtóval

2018.08.27. 11:33

Sokan percekig bámulják az Aimotive önvezető autóját amikor felbukkan az autópályán. A magyar startupcég fejlesztéshez és teszteléshez használt Toyota Priusára tizenhárom kamerát szereltek, csomagtartójában pedig bivalyerős számítógép összegzi és értékeli az élőképeket. Az autó látja a környező forgalmat, tudja, hogy mikor lehet sávot váltani, illetve előzni és bár keveset hibázik, egyelőre mérnökök hagyják jóvá a manővereit. Az Aimotive a közúti önvezetésen kívül a parkolóházi nyűglődésre is megoldást keres és amikor a kísérleti autók nincsenek kint a forgalomban, szimulátorokon zajlik a tesztelés. Az autózás jövője még gyerekkorú, a KRESZ-szel néha meggyűlik a baja, de néhány éven belül éppen azokban a helyzetekben segíti majd az autósokat, amikor a leginkább idegtépő a volán mögött ülni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.