Külföldi használt autót akartak, elúszott a pénzük

2018.09.22. 11:11

A korábban bemutatott módszerek elférnek a Listonscars néven dolgozó csalók mellényzsebében. Profi honlapon hirdettek létező és ellenőrizhető előéletű autókat, kiválóan tudtak angolul, érdemben válaszoltak a vevők kérdéseire és még a brit cégnyilvántartásban is szerepeltek. Magyarországon öt olyan esetről tudunk, melyekben egyenként 5-10 ezer euróra rántottak le gyanútlan autóvásárlókat, de ez csak a jéghegy csúcsa. Vállai István egykori nyomozó szintén besétált a Listons csapdájába amikor átutalta egy Volkswagen Golf Bluemotion árát egy lengyel bankszámlára. Végül megmenekült és magánnyomozásba kezdett, hogy mindent kiderítsen a bűnözőkről. Klónozott fórumbejegyzések, vérprofi hadmozdulatok, vagyis egy csalás teljes anatómiája egyetlen videóinterjúban, hogy legközelebb azonnal kiszúrd, ha ki akarnak rabolni.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.