A magyar rendőrség vesztésre áll a hülyékkel szemben

2018.10.14. 11:42

Kimentünk a forgalomba az RTL Klub riporterével, hogy megmutassuk, nem minden ostoba manőverből lesz baleset, de ilyeneket néhány perceként bárki, bárhol láthat, aki Magyarországon közlekedik. A riportban a rendőrség is megszólal, ők is tanácstalanok ezért még több traffipaxolásra számíthatunk.

Januártól szeptember végéig 12576 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Magyarországon, ami több mint három százalékos romlást jelent az előző év azonos időszakához képest. Továbbra is főként a könnyű sérüléssel járó balesetek száma tolja rossz irányba a statisztikát, miközben 463 ember vesztette életét és messze még az év vége.

Ha bárki kimegy a forgalomba, három dolgot tapasztalhat: minden korábbinál több közveszélyes örültet, minden korábbinál több traffipaxot és minden korábbinál rosszabb minőségű utakat. A magyar rendőrség láthatóan nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel és tovább tekeri a potméter a régi logika szerint. Ha több a szabálysértés, többször és több helyen, illetve többféle módszerrel kell mérni az autósok sebességét. Teljesen mindegy, hogy ez a koncepció a szemünk előtt látszik megbukni, és az is mellékes, hogy a 32 százaléknyi gyorshajtásra visszavezethető baleset zöme nem a traffipaxosítható abszolút, hanem az útviszonyokhoz köthető relatív gyorshajtás miatt történik. Mindez nem számít, ezért még többet fognak mérni. 

A helyzet valóban rossz és romlik, de ezt nem varrhatjuk a rendőrség nyakába. Egy olyan országban, ahol a szabályokhoz tömegek viszonyulnak felesleges tilalomfaként és ahol krediteket szerez, aki ügyesen hágja át ezeket, nem lehet csodálkozni a kialakult helyzeten. A múlt héten együtt autóztam Moskovics Judittal, az RTL Klub Házon kívül című műsorának riporterével, aki szeretett volna képet alkotni a magyar közlekedési horror hátteréről. Szívesen segítettem neki ebben, de megszólal a közlekedésrendészet vezetője is, aki nem tagadja, hogy válság van az utakon. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.