Totalcar Tuningtovábbképzés a bírságmentes hobbiautózásért

2019.03.22. 18:18

A Totalcar idén ismét élő előadást tart az Automobil és Tuning Show-n, március 23-án, 11 órától. Ezúttal legálisan átalakított autók jönnek-mennek majd a színpadon és jobb ha jegyzetelsz, mert gazdáik ismerik az ösvényt a tuning autós boldogsághoz.

IMG 7401

Érthető, hogy senki nem akarja bemagolni a 6/1990. évi Köhém rendeletet, de az is egyértelmű, hogy a közlekedési hatóság nem enged a szabályokból, amikor eldönti, hogy az autód részt vehet-e a forgalomban vagy sem. Őrlődsz. A műszaki vizsgán átmegy, de szeretnéd egyedibbé tenni. Rengeteg ötleted van, ezért elkezded felhalmozni az alkatrészeket. Úgy hallottad, hogy ha az ültetőrugókhoz van TÜV papír, nem köthet beléd a rendőr. Mivel kaptál ilyet a sportkipufogóhoz is, megnyugszol és feldobod még a nagyobb kerekeket és a robbantott gumikat. A műved összeáll, használod, imádod, megnézik, fotózzák, majd a találkozóról hazafelé leint a rendőr és összedől az álom: ugrik a forgalmi, kapsz egy szabad szemmel is jól látható bírságot, ráadásul hatósági műszaki vizsgára kell vinned az autót. Visszaalakítva. 

IMG 7655

Ezt a pályát járja be manapság ezer meg ezer magyar autótuner, ezért úgy döntöttünk, megmutatjuk a tükör túloldalát. Kerestünk három hazai építésű autót, mindhárom alaposan átalakult és mindhárom teljesen legálisan. Jó vastag dokumentáció tartozik hozzájuk, de az ilyesmi ezzel jár. 

A Totalcar Tuningtovábbképzés március 23-án, szombaton, délelőtt 11 órától az AMTS-en, a Hungexpo A pavilonjának nagyszínpadán egy teljes órán át zajlik majd. Megismerhetitek az általunk kiválasztott autókat, az építésüket és a utat, amely a legalitáshoz vezet. A továbbképzést Göbölyös Zsolt szakújságíró vezeti, akit ismerhettek az Erőmérő műsorvezetőjeként, számtalan technika cikk szerzőjeként, illetve azért, mert korábban rémisztően erős Volkswagen Bogarak került ki a kezei közül. 

DSCF6045

Előadásunk szervezésében az Elég a tuning autók zaklatásából nevű népes Facebook-csoport is közreműködött. Vezetőivel egyetértünk abban, hogy a közösségének hiteles, azonnal használható tudásra van szüksége, hogy több legyen a sikeres papírmunka és kevesebb a bírság. A Totalcar Tuningtovábbképzéssel éppen ezt szeretnénk megalapozni, így szombaton is öröm lesz a tanulás.

Bemelegítésként ideteszem egy korábbi, szintén az AMTS-en tartott előadásunk felvételét. Két éve Zsolt és a magyar autós világ két óriása Dr. Hanula Barna és Havassy Péter vezette be hallgatóságát a teljesítménynövelés édes, de keserves tudományába.