2021.03.04. 14:51

Többféle balesettípussal is rendszeresen foglalkozunk a Dr. Herpy rendel című közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési műsorban, de ez a mostani ügy igazán ritka, és a maga tragikus módján kivételes eset. A hivatalos statisztikák szerint a motorosok és a gyalogosok a személyi sérüléses balesetek mindössze 4-4 százalékáért felelősek, de még ehhez képest is eltörpül azoknak az eseteknek az aránya, amikor a motorkerékpár gázol el valakit. Kis találkozási felület, gyors manőverezési képességű jármű, ez lehet a magyarázat. Műsorunk 17. epizódja egy Üllői úton történt balesetet dolgoz fel alaposan, amelyben mégis megtörtént a lehetetlen: valakit egy motorkerékpár gázolt halálra. Bemutatjuk a történteket, láthatják professzionális baleseti szimulációnkat és persze drónfelvételeinket a helyszínről. Egy úttesten, a szürkület után átkelő gyalogos életét eldöntheti, hogy milyen színű ruházatot visel, hiszen ettől függ az észlelési távolsága. A sötét ruházatot közelről is nehezebb észrevenni, a láthatósági mellényt pedig akár több száz méterről sem lehetetlen. Műsorunk korábbi epizódjait megtalálják a Totalcar Youtube-csatornáján, ahol a Dr. Herpy rendel két hét múlva újabb üggyel jelentkezik.

Korábbi epizódok:

Nem szedte rendesen a gyógyszert, halálos balesetet okozott
Epilepsziás roham közben halálra gázolt egy szabályosan közlekedő motorost, a bíróság szerint mégsem követett el gondatlanságot.
Mi lesz az Árpád hídi baleset következménye?
Szakértőnk elmondja, miért végzetes hiba elhajtani egy baleset helyszínéről és azt is, hogy mikor járhat pórul a rommá tört Ford vezetője.