Lefotózták a BMW-t, amivel Szijjártó Péter autózott Münchenben

2022.11.19. 13:17

Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken Münchenben járt, ahol találkozott többek közt a BMW "nagyfőnökével" Oliver Zipsevel is. Így aztán nem is meglepő, hogy a rövid németországi látogatásra a gyár egyik legfrissebb, szinte még ropogós modelljét adták oda neki, olvasónk pedig éppen belé botlott.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter Münchenben találkozott  Florian Herrmann bajor kancellária-miniszterrel, valamint Melanie Huml európai és nemzetközi ügyekért felelős miniszterrel is, ahol a két ország gazdasági kapcsolatairól és partnerségéről egyeztettek. És persze nem maradhatott el a BMW debreceni beruházásának megbeszélése sem, amit már Oliver Zipsevel, a bajor autógyár korábbi termelésért felelős igazgatósági tagjával, mostani vezetőjével folytatott a magyar politikus.

Minden bizonnyal ezért esett meg az, hogy a müncheni villámlátogatás során a miniszter egy BMW i7-tel ment egyik helyszínről a másikra, amit egyenesen a BMW biztosított számára. A szürke i7-esről egy olvasónk küldött fotót, aki egészen véletlenül pillantotta meg a kocsiból kiszálló Szijjártót. Úgy tudjuk az autó olyannyira új, hogy csupán néhány napja gurult le a gyártósorról.

A csúcsmodell i7 az xDrive 60 nevet viseli és tisztán elektromos hajtást kapott. Egy-egy villanymotor van az első és hátsó tengelyen is: elöl 259, hátul 312 lóerősek. 4,7 másodperc alatt gyorsul százra, ami azért is szép eredmény, mert 2,64 tonnát nyom, amiben bizonyosan szép szerepet vállal a 101,7 kWh-s kapacitású akkupakk is. A hatótáv a WLTP szerint 590-625 km. Korábban itt írtunk az i7-ről.


A miniszter egyébként Facebook-oldalán maga is közzé tett néhány képet a BMW-ről.