Mindent akarok, még ma!

2008.12.18. 01:43

Az olyan hülye kérdések, mint hogy mit szeretnék karácsonyra, mindig borzasztó lelki terhet jelentettek számomra. Ha megmondom, nem lesz meglepetés, ha rájuk bízom, biztos kudarc. Úgyhogy most megelőző csapást mérek: én mindent akarok, ráadásul trükkösen egyből Jézuskának címzem a listát, kérdezzék őt!

Kedves Jézuska!

Az ég óvja olajtartalékainkat, és egyben tartsa meg jó szokásodat, hogy minden évben odacsinálsz a fa alá! Tudom, persze, hogy azért a rokonaimnak meg azok rokonainak stb. is köze van a csomagokhoz, de a brand Te vagy, neked mondom, hallgass meg, ó!

Lengjen körül szent benzingőz, szálljon a fejedre magasztos gumifüst és por, valamint izzítógyertyák tündököljenek gyönyörű garázsodban!

Hallgasd meg könyörgésemet, és jelenj meg rokonaim előtt az abban foglaltakat elébük tárva! Természetesen a tökéletes leosztás, valamint a szükséges anyagi hátteret illető csodatevéseket követően! Te ismered őket jobban.

Tehát:

Mindennapi ragyogóan tiszta autómat add meg nekem ma, miképp a téli hónapokban is! A mosásért a házmester beszól, ráadásul a víz ráfagy a kocsira, úgyhogy erre találj ki valami csodát , lécci.

És szüntesd meg a morzsát, mert az e világnak nagy vétkessége, vagy legalább add meg nekem a porszívót , hogy a nőmnek egyszerűbb dolga legyen!

És add meg nekem a helikoptert , de ezt csak úgy mondom, úgyis hiába jelensz meg ezzel az ötlettel akár a nagymama előtt is, nálunk az ilyesmit nem értenék meg.

Egész évben jó voltam, egyetlen félbevágott ellenségemet se hurcoltam a csomagtartóban! Felebarátaimnak továbbra sincs miért tartaniuk tőlem, ám a disznóvágás eredményét hazavinni nem kevésbé piszkos meló, mondhatni áldozatos, ha érted, mire gondolok. Hát főleg arra, ami utána a csomagtartóban marad. Úgyhogy add meg nekem a csomagtértálcát, méretpontosan, ó!

Az évszakonkénti olaj -, szűrő - és tömítéscseréjüket add meg az előttem közlekedőknek, kérlek! Én magamtól is megcsinálom, de ezek büdösek, kattognak, és egyébként is. Hátha tőlük veszek autót.

És add meg nekem a könyöklés boldogságát, hogy csilloghasson forró trónomtól párásodó tekintetem, miközben a sárkányos kormányvédőn nyugtatom csuklóm, s ujjbegyemmel a plüss dobókockákat pöckölgetem. És a hűtőládát , nyárra. De ezt anyámnak ne mondd...

És engedd meg az arcra spriccelő csapadéktól mentes szellőztetés gyönyörűségét, és add meg nekem ehhez a légterelőt , párban vagy kvartettben, ezt addigra még kigondolom, de azért mondjad nekik – szerintem ezt leginkább az öcsémnek, ő elhiszi, hogy az nem bumeráng.

A váratlan helyzetekre nem lehet felkészülni (éppen ez a lényegük), ennek ellenére vagy éppen ezért nem baj, ha előre látok dolgokat. Hisz pont te tudod ezt a legjobban... Úgyhogy add meg nekem a radardetektort ! És tudom, hogy az utak kifürkészhetetlenek, de hátha mégis, szóval jól jönne egy GPS vagy legalább pár térkép.

És jöjjön el a te országutad, és én maradjak rajta, ezért add meg nekem a gumit is! Télit, de akkor már a nyárit is, ha addig nem találkoznánk, az ugyanis gyorsabban kopik kilincscsel előre haladván a nagy melegben. Hozzá dísztárcsát, és a pirosnál mellém álló, basszustól bevérzett szemű Ben Hur-klónok elrémítése céljából lángoló sasos matricát . De azért mégis, a biztonság kedvéért add meg nekem a tisztán szólást, és a meggyőző hangerőt is. Jobb, ha csak a rezgését érzem, de nem hallom, milyen ritmust szeret a szomszéd sávban a hajtó, még elvonná a figyelmemet.

És add meg nekem a TotalCar pólót , sőt, azt adhatnál a többieknek is, ha marad. Úgyszintén az autóskártyát , bár azt a gyerekek is kérni fogják szerintem, de nem baj, lehet két pakli.

És a bugyit , azt a nőmnek. Vagy nem is, azt majd én.

És add meg nekem az ökörködés gyermeki szabadságát, mindörökké!

Így legyen! Ólom.