Nők, blablabla, nők, blablabla, nők

2006.11.27. 06:47

Csajos naptár nélkül olyan lenne az autós kultúra, mint dinitrogén-oxid nélkül a tejszínhab. Összedőlne, szétfolyna, értelmezhetetlenné válna. Mert mi ad reménysugarat a hideg, fűtetlen, műhelyi estéken, olajtól piszkos körmökkel, ha nem egy kortalanul jó nő a falon? Aki még akkor is megment a gázbowdennel elkövetett öngarottozástól, ha tizenötödikre sem sikerült belőni a sztöchiometrikus elegyet. Pusztán mert jó mellei vannak, amik soha nem ereszkednek meg.

Figyelem!

Alább fizetett kedvcsinálót olvashatnak.

A Pirelli-naptár, na az a csajos naptár apoteózisa. Innen nincs tovább. A műfaj korlátai nemhogy szétfeszülnek, egyszerűen megsemmisülnek. Amikor egy eredendően vulgáris termékből kozmopolita fétisobjektum lesz, amikor egy gumigyár celebritifesztet művel évről évre, amikor a világ legjobb nőiről csinálnak félmeztelen képeket, hogy aztán a kész terméket ne adják el, az csodálatos. Dekadens. Lenyűgöző.

A Pirelli-naptárban az a zseniális és egyben idegtépő, hogy nem lehet kapni. Egyáltalán. Úgy működik, mint az évfordulós Ferrarik, az F50 meg az Enzo: ha ismerjük a megfelelő embereket, akkor kapunk belőle, egyébként meg nem.

Letöltené az összes képet nagyban?

Penélope Cruz a 2007-es Pirelli naptárban. Fotó: Inez van Lamsweerde és Vindooh Matadin

Ha van 186 MB fölös sávszélessége és egy teli patron a céges nyomtatóban, ne habozzon. Itt az összes kép 12 megapixelben.

A 2007-es kiadást a múlt héten mutatták be. Vizuálisan a tavalyi után nagyjából olyan, mint egy áramszünet a focivébé megnyitóján. A 2006-os Côte d'Azur-extravaganciája, a félmeztelenül, Brigitte Bardot-san dohányzó Kate Moss, és Gisele Bündchen krómpáncélba vont feneke után az idén kapunk egy darab ágyat és öt darab nőt. Igazi moteles voájőr-hangulat, már amennyiben rendszeresen egy motelszobában alszunk Penélope Cruzzal és Canon 1DS-szel fotózunk reggelente, kávé előtt, lepedőbe csavart éktelenül jó nőket.

A képek valahol Kaliforniában készültek. Szerencsére a helyszínen volt a totalcar barátja, Trevor Reese, akivel telefonon beszéltünk a forgatás alatt. Trevor Londonban él és a fotókat készítő Inez van Lamsweerde - Vindooh Matadin páros egyik asszisztenseként dolgozott a projektben.

[hosszan kicsörög]

Szevasz Trevor, na milyen végre kidugni az orrod a ködből?

Pete, ezer éve! Gyűlölöm Kaliforniát, egy cigit nem lehet elszívni rendesen.

Na ne hülyéskedj, hányan látják élőben Penélope Cruzt melltartóban?

Jó, túloztam, de tényleg kéne már egy cigi. Figyelj, kimegyek az előtérbe, ott tudunk rendesen dumálni, Inez úgyis megint a szűrőivel vacakol és az legalább húsz perc.

[léptek, statikus zaj]

Na itt vagyok. Szóval furcsa ez a munka nagyon, leginkább hogy milyen képeket csinálunk. Láttad a 2004-es naptárat, a londonit? Csupa szín volt minden, ilyen Sony Bravia-stílusú kavalkádban, kész. Meg a tavalyit, huhuhúúú. Ez meg? Nem fogod elhinni: annyi a díszlet, hogy van egy ágy és az összes kép azon készül.

És mi van Gisele Bündchennel?

Ő most nincs.

Akkor miről beszélünk?

Le ne tedd! Láttad te már Naomi Wattst közelről? Anyám! Anyám! Ha annyit tudsz, amennyit a Mulholland Drive-ban láttál, akkor semmit nem tudsz.

Nagy szavak!

Nézd majd meg a képeket. Újra kell majd írni a képes enciklopédiákban a dögös lány a szomszédból szócikket.

Figyelj Trevor, az volt a Wikipédiában, hogy állítólag Sophia Loren is benne lesz a 2007-esben.

[leviszi a hangját]Itt áll mellettem, öt méterre.

Dehát ez egy csajos naptár, nem nagymamás! Mikor született, '34-ben?

Jaja. És tudod mit? Nem érdekel! A húszéves csajok a plázában ha így néznének ki!

Te teljesen hülye vagy.

Figyelj, pár hét és kész vagyunk, nézd meg a képeket. Én belenéztem a RAW fájlokba egy órája és egy ránc nincs rajta. Na jó, maximum 1-2. De semmi Photoshop! Megáll az eszem.

Nyerjen egyet a 2007-es Pirelli naptárból!

Naomi Watts a 2007-es Pirelli naptárban. Fotó: Inez van Lamsweerde és Vindooh Matadin

Kedves fotókedvelők, hiénák, és mindenki, aki szeretné Naomi Wattst csodálatos minőségű papírra nyomva nézni: kaptunk egy naptárat a Pirellitől, amit most meg lehet nyerni a Mohó Hiénán! Csak egy könnyű kérdésre kell válaszolni hozzá. Ez most olyan, mintha tegnap megnyerte volna a lottót és ma felhívná Luca di Montezemolo, hogy csak önnek dugdostak idáig egy Ferrari Enzót a sufniban!

Trevor, neked megártott a nap.

Muhaha, tegnapelőtt láttam utoljára. Ha nem szédülnék az átkozott időeltolódástól, azt mondanám, ez London. Tudod: hal, sültkrumpli, rossz kaja, szörnyű idő, Mary istenverte Poppins.

Na jó. Ki van még?

Hilary Swank. Fogadjunk hogy még mindig csak a Fiúk nem sírnakban láttad?

Nyertél.

Hát élőben nem fiú, sőt! Hohó! Tudod kinek volt ilyen lába? Emilynek a gimiben, de neki is csak fél évig.

És vannak kocsik? Úgy értem, jó kocsik?

Jézusom Pete, nőkről dumálok neked és téged megint a kocsik érdekelnek. Semmi extra, Town Carok meg valami szedán, ilyen behúzott orra van meg buickos lyukak az első kerekek mögött, szerintem valami európai.

Quattroporte lesz az!

Jaja, na az itt szokott állni, valami idétlen rendszáma van, GILL vagy GILF vagy mi.

Pirelli naptár

És kié?

Lövésem nincs.

Tényleg nincs ott Gisele Bündchen?

Tényleg. De tetszeni fog ez neked. Olyan arty. Érted. Ilyen nők-egy-motelágyon. De most tényleg, ki merné ezt megcsinálni?