Kompromisszummentes baltás gyilkolás

2002.09.06. 14:32

Szombaton, közvetlenül a csigatésztás húsleves és a rántottcsirke előtt (11.20-kor) kisebb fajta világforradalom rázza meg az autóipart és a médiavilágot: a megújult TV2-n bemutatkozik a Totalcar című autós műsor, amelyet meglepő módon az Index kísértetiesen hasonló elnevezésű (Totalcar) autós szakportáljának vezérmunkatársai készítenek a maguk sajátos módján.

 
   
   

Módszerük egyik lényeges eleme, hogy 4-5 napot töltenek el alvás nélkül, ami által egyfajta transzállapotba kerülnek, képessé válnak arra, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek a gépjárművek spirituális, belső lényegével, kvázi megvilágosodjanak, és ekképpen kiélesített érzékeik által vezetve leplezzenek le egy-egy bizonytalan oldaltartású vezetőülést, imbolygó futóművet, sorjás pohártartót vagy hanyagul dizájnolt, esetleg színhibás fejtámlakárpitot. Az autós újságírás ámokfutói (öndefiníció) hetente nagyképernyőznek majd a szombati ebédek előtt, ismétlés pedig szerda éjjelenként lesz, a Jó estét Magyarország! után, éjfél körül.

 
   
 

Az adás szerkesztői, Winkler Róbert (TC-főszerk.) és Bazsó Gábor (TC-ügyvig.) az online Totalcar szellemét ígérik képernyőre vinni, tehát "kompromisszummentes baltás gyilkolás" várható. Az első adásban tesztelődik az új óriás-BMW, a harmincmilliós ultrahigtech 745i , kipróbálódik minden középvezető álma, a modellfrissítésen átesett Opel Vectra, és Winkler hosszan értekezik majd saját vaddisznó-Golfjáról, a II-es GTI-ről.

 
   
   

A további adásokban láthatnak majd berúgós szlalomtesztet (mennyi idő alatt teljesíti a szerkesztő a szlalompályát egy, két, három, tizenöt sörrel az arcában?), körfűrészes kabriókészítést, offroadtanfolyamot hányásszagú Defenderrel, gyurgyalagvadászatot Audi TT-vel . Tehát csupa olyan sablonos, buta, reklámízű filmecskét, amilyet.