A BMW Williams-nél nem mindenki elégedett

2000.08.28. 10:48

A BMW WilliamsF1 Csapata másodszor léphetett dobogóra ebben a szezonban, és harmadszor szerzett pontot mindkét pilótájuk. Ralf Schumacher magabiztosan és megérdemelten végzett a harmadik, Jenson Button az ötödik helyen.

Időjárás: Kezdetben vizes, majd száradó pálya, átlaghőmérséklet: 14 C (levegő) 16 C (pálya).

 
   

Ralf Schumacher
Harmadik helyezés
Legjobb köridő: 1:55.473 a 24. körben

"Több mint boldog vagyok! A csapat egész hétvégén remekül dolgozott, az autómmal végig elégedett voltam. Sikerült megerősítenünk harmadik helyünket a konstruktőrök között, és ez kell legyen a célunk a következő futamokon is. Számítottunk az esőre, és jól felkészültünk rá. Azt gondoltuk, mi leszünk itt Spaban a leggyorsabbak, de Mika Hakkinen rendkívüli gyors volt!"

 
   

Jenson Button
Ötödik helyezés
Legjobb köridő: 1:55.425 a 33. körben

"Többet is elérhettem volna ma. Természetes, hogy egy kicsit csalódott vagyok, hogy ötödik helyen végeztem a harmadik helyről indulva. Mindenesetre jó, hogy újra pontokat szereztem. Sajnos az elején túl sok időmbe került Trullit megelőzni. Miután Trulli autójával összeakadtam, a kormányom nehéz lett. A száraz körülmények között az autóm nem volt annyira jó mint vizesen, és egy kissé túlkormányozottá váltam."

Frank Williams
"Természetesen az egész csapat örül. Végre láthatjuk annak a kemény munkának az eredményét, amit mindkét pilóta a legteljesebb mértékig ki is tud használni."

Patrick Head (WilliamsF1 Technikai Igazgató)
"Nagyon izgalmas futam volt. Nagyszerű, hogy Ralf Melbourne után ismét a dobogó harmadik fokára állhatott, ebben a szezonban másodszor. Jenson kis "afférja" Trulli autójával véget vetett Trulli versenyének, és megfosztotta Jensont a dobogós helyezéstől. Gratulálnom kell a BMW-nek hogy nem csak erős, de strapabíró motorokat gyárt. Érezhető, hogy fejlődünk."

 
   

Gerhard Berger (BMW Motorsport Igazgató)
"Ez a vártnál sokkal nagyobb születésnapi torta! Az eredményt nagyszerű versenyen a saját erőnkből értük el. Látványosan fejlődünk, különösen az új motor-jellemzők teljesítményét és megbízhatóságát illetően. Nagy lépést tettünk a konstruktőrök közötti harmadik helyünk megszilárdításához. Ritkán fordul elő, hogy egy futam után békésen hátradőlsz, és rájössz, hogy igazából nem is tudod mit csinálhattál volna jobban."

TESZT: A BMW WilliamsF1 Csapat augusztus 29. és szeptember 1. között Monzában tesztel. Az első nap Bruno Junqueira, a következő napokon Ralf Schumacher és Jenson Button ül majd a volán mögé.