Első ignises lépések murván

2006.05.11. 16:13

Először próbálta ki Bútor Róbert a Suzuki Ignis S1600-ast murvás pályákon

Szerdán a Suzuki Sport Európa csapatával a soron következő három murvás versenyre próbálták az autót beállítani. Robi szavaiból úgy tűnik, az ellenfeleknek továbbra is van mitől tartaniuk.

"Nagyon sikeres teszten vagyunk túl. Reggel kilenctől délután négyig dolgoztunk a Suzuki Sport Európa-csapattal a Sólyi-erdőn, ahol egy három kilométeres pályát zártunk le" - mesélte Robi. "Mivel korábban még nem mentem Suzukival murván, nagyon fontos volt, hogy kitapasztaljam az autó tulajdonságait. Egy nagyon jó alapbeállításból indultunk ki, amit elég jelentősen megváltoztattunk, és kb. egy másodpercet tudtunk javulni kilométerenként."


"Egy kicsit meglepő beállítást találtunk az autóra, hiszen nagyon fel kellett emelni a hátulját ahhoz, hogy a súlypontját minél jobban az első kerekek felé toljuk" - folytatta. "Így tudja ugyanis a legnagyobb nyomatékot átadni a talajra. Kb. 70 km-t mentem az autóval, végig a Suzuki Sport Európa vezetője és egyben főmérnöke, Yasuhiro Ishii ült mellettem, aki nagyon sokat segített a tapasztalatával. Miután megtaláltuk a megfelelő beállítást, az utolsó 30 km-t arra használhattuk, hogy ismerkedjek az autóval, ami megint csak nagyon hasznos volt, hiszen így sokkal közelebb kerültem az autó határaihoz, ki tudtam próbálni, hogy mit bír, és olyan helyeken is áttoltam, ahol előtte nem mertem volna. Nagyon várjuk a Duna-ralit, ahol szeretnénk megszerezni idei harmadik győzelmünket."