Spengler a leggyorsabb, egyelőre

2006.07.21. 14:16

Az első tesztre 30 fokos hőségben került sor. A kánikula a 20 pilóta közül Bruno Spenglert zavarta legkevésbé, a francia-kanadai pilóta jegyzi a leggyorsabb kört az első teszt után.


Az első teszten Spengler volt a leggyorsabb

Mind a húsz pilóta megismerkedett a Nürnberg belvárosában található utcai pályával, a Norisringgel. Az első teszten még óvatosak voltak, ráadásul rekkenő hőségben autóztak, nem is döntötték meg a 48,922-es körrekordot, melyet Gary Paffett állított fel tavaly. Az első felvonásban két Mercedes dominált, Bruno Spengler 49,73-as ideje volt a legjobb, őt Jean Alesi követte. A Mercik mögött a 2004-es bajnok, Mattias Ekström lett a harmadik. A leggyorsabb Audi A4 DTM 49,88 másodperc alatt ért körbe a pályán.


Már 42 éves, de még mindig iszonyú gyors

A bajnokságban vezető Bernd Schneider egy nyúlfarknyival gyorsabb volt, mint ellenlábasa, Tom Kristensen. A hatodik helyen nagy meglepetésre Jeroen Bleekemolen végzett, aki csak az előző versenyen csatlakozott a mezőnyhöz, ráadásul 2004-es autóval versenyez. A holland pilóta volt a legszorgalmasabb, 56 kört teljesített ma délelőtt, ami több mint a versenytáv kétharmada.


Susie még éppen egy másodpercen
belül van



Az első teszten a 20-ból 18 pilóta egy másodpercen belül volt, de valószínűleg ennél is közelebb lesznek egymáshoz, ha majd mindenki megtalálja a megfelelő beállítást, és megérzi a pályát. A 90 perces teszt végén mindössze két újonc, Mathias Lauda és Vanina Ickx legjobb köre maradt el több mint egy másodperccel Spengler legjobb köridejétől. Az első 11 pilóta fél másodpercen belül volt, várhatóan látványos, kemény versenynek nézünk elébe.

A péntek délelőtti teszt eredménye

1. Bruno Spengler, AMG-Mercedes C-Klasse
2. Jean Alesi, AMG-Mercedes C-Klasse
3. Mattias Ekström, Audi A4 DTM
4. Bernd Schneider, AMG-Mercedes C-Klasse
5. Tom Kristensen, Audi A4 DTM
6. Jeroen Bleekemolen, Audi A4 DTM
7. Martin Tomczyk, Audi A4 DTM
8. Jamie Green, AMG-Mercedes C-Klasse
9. Alexandros Margaritis, AMG-Mercedes C-Klasse
10. Mika Häkkinen, AMG-Mercedes C-Klasse
11. Frank Stippler, Audi A4 DTM
12. Stefan Mücke, AMG-Mercedes C-Klasse
13. Heinz-Harald Frentzen, Audi A4 DTM
14. Timo Scheider, Audi A4 DTM
15. Daniel laRosa, AMG-Mercedes C-Klasse
16. Christian Abt, Audi A4 DTM
17. Pierre Kaffer, Audi A4 DTM
18. Susie Stoddart, AMG-Mercedes C-Klasse
19. Mathias Lauda, AMG-Mercedes C-Klasse
20. Vanina Ickx, Audi A4 DTM