Nyilatkozatok a DTM zandvoorti versenye előtt

2006.08.25. 18:05

Az elmúlt években a holland versenypályán komoly sikereket könyvelhetett el az Audi, érthető, hogy az A4 DTM-mel induló pilóták nagyon optimisták. De mivel a bajnokság döntő szakaszához érkezett, egyébként sem maradt sok lehetőségük. Vagy lesöprik a Mercedest, vagy Schneider lesz a bajnok.


Tomczyk szeretné megismételni a remek teljesítményt,
amit a Nürburgringen nyújtott

Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline: Fantasztikus lenne, ha képesek lennénk rá, hogy ott folytassuk, ahol a Nürburgringen abbahagytuk. Jó lenne pontokat szerezni Zandvoortban, esetleg dobogóra állni megint. Mindannyian kedveljük a zandvoorti pályát, mindig jól szerepeltünk itt, így hát annyi pontot szeretnénk összegyűjteni, amennyit csak lehet. Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline: Zandvoort az egyik kedvenc DTM-pályám, rengeteg jó emléket szereztem már itt. 2002-ben megnyertem a holland futamot, akkori csapattársam, Laurent Aiello bajnoki címe ez után a verseny után vált biztossá. 2004-ben is én nyertem, 2005-ben meg második lettem, nem olyan rossz eredmény.

Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Várom már a zandvoorti versenyt. Nagyon jó a hangulat, rengetegen vannak és a pálya is nagyon izgalmas. A verseny még keményebb lesz, mint máskor, de boldog vagyok, hogy ott izzadhatok majd. Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Ez a versenypálya fantasztikus, és gyönyörű környezetben terül el; nagyon közel van a tengerpart homokdűnéihez. Az Audi általában jól szokott szerepelni Hollandiában. Több látványos kanyar van, lassú és gyors egyaránt. Elérkezett az idő a következő Audi győzelemre, Zandvoortban nagyon jó esélyekkel indulunk.


Abt nagyon elégedett magával

Christian Abt, Audi Sport Team Phoenix: A zandvoorti pálya nagyon fekszik nekem. Fantasztikus versenyeim és eredményeim voltak itt az elmúlt években, nagyon várom már a viadalt!

Pierre Kaffer, Audi Sport Team Phoenix: Zandvoort a DTM egyik csúcspontja. Rengeteg rajongó látogat ki a versenyre, a homokdűnék is tele vannak emberekkel. Engem tavaly lenyűgözött a holland futam egyedi hangulata. Frank Stippler, Audi Sport Team Rosberg: Zandvoortban újra meg fogom kísérelni, hogy véget vessek ennek a pechsorozatnak. Mostanáig sokat kínlódtam, rengeteg problémával kellett szembe néznem idén a versenyek alatt. Ennek ellenére optimistán nézek a jövőbe, remélem, hogy Zandvoortban jobban mennek majd a dolgok, és végre minden a helyére kerül.


Vanina Ickx még sosem versenyzett a zandvoorti pályán

Timo Scheider, Audi Sport Team Rosberg: Nagyon várom már a zandvoorti versenyt, ez az egyik kedvenc versenypályám. Az első és egyetlen pólpozíciómat is itt szereztem, kedves emlékeim vannak róla. A pálya fekszik az Audi A4-nek. Célom, hogy az első ötben végezzek. Vanina Ickx, Futurecom TME: Úgy tudom, a zandvoorti pálya gyors, és elég nehéz megtanulni. Megpróbálok még a verseny előtt valahogy belopózni, hogy szerezzek egy kis tapasztalatot. Bármi is lesz, nagy kihívás lesz számomra. Nicolas Kiesa, Futurecom TME: Nagyon sok fontos információt szereztem a Nürburgringen, s ez segíteni fog, hogy Zandvoortban még jobban szerepeljek. Most már nem nulláról indulok majd, a DTM alapjait már ismerem.


Dr. Wolfgang Ullrich (Az Audi Motorsport főnöke): Mindenki nagyon motivált. Az Audi Sport és a csapatok egyaránt nagy lelkesedéssel várják a következő viadalt. Mindent megteszünk majd, hogy Zandvoortban a mi oldalunkra billentsük a mérleg nyelvét. Azzal a céllal utazunk Hollandiába, hogy minél több Audi-pilótát állítsunk a pódiumra; annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak lehet. Ezért küzdünk, ezért dolgozunk.