Nem lesz sétagalopp

2006.08.30. 13:09

Hétvégén verseny. A holland pálya az elmúlt évek tapasztalatai alapján inkább az Audinak fekszik, a Mercedes-pilóták ennek ellenére optimista hangulatban várják a zandvoorti futamot. Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport elnökhelyettese sem pesszimista, de eggyel visszafogottabb fiainál.


Spenglernek megjött a harci kedve

Bruno Spengler (DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes C-Class): A Zandvoort homokdűnéi között húzódó pálya igen technikás, nagy kihívás ez minden pilótának. Nagyon nehéz előzni, úgyhogy a kvalifikációnak még nagyobb szerepe lesz, mint általában. Amennyire csak lehet, előre szeretnék kerülni a rajtrácson, meg szeretném tartani második helyemet a bajnokságban, és fel szeretnék zárkózni Berndre (Schneider). Bernd Schneider (Vodafone AMG-Mercedes C-Class): Annak ellenére nagyon várom a zandvoorti versenyt, hogy a nagy hendikepsúllyal nehéz dolgunk lesz az Audikkal szemben. Szeretem a pályát, a meteorológia jó időt jósol, biztosan izgalmas lesz a verseny. Célom, hogy növeljem az előnyöm a bajnokságban.

Jean Alesi (stern AMG-Mercedes C-Class): Négy zandvoorti versenyből mindössze egyszer sikerült pontot szereznem, annak is már három éve. Idén már a kvalifikáció alatt mindent beleadok, hogy jobb alappal indulhassak, és jobb eredménnyel zárhassam a versenyt. Jó lenne még egy olyan verseny, mint a Nürburgringen. Jamie Green (Salzgitter AMG-Mercedes C-Class): Nagyon várom a zandvoorti futamot. Tavaly jó volt a tempó, de elszúrtam a rajtot, így végül nem szerepeltem valami jól. Idén a dobogóra akarok állni! Stefan Mücke (TV Spielfilm AMG-Mercedes C-Class): A Nürburgringen jól sikerült az időmérő edzés, úgyhogy most nagyon optimista hangulatban vagyok, ami Zandvoortot illeti. Ha sikerül baleset nélkül teljesítenem a versenyt, biztosan szerzek néhány pontot.


Häkkinen szeretne a dobogóra állni

Mika Häkkinen (AMG-Mercedes C-Class): A rossz ablaktörlő és a boxkiállás alatt fellépő problémák miatt legutóbb nem szerepeltem valami jól, de nem adom fel. Az egész csapat folyamatos kemény, profi munkát végez, ki akarjuk hozni magunkból a maximumot Zandvoortban. Célom, hogy újra a dobogón álljak. A pálya felülete sokszor homokos, ami csökkenti a tapadást, viszont érdekesé teszi a versenyeket. Mathias Lauda (Second Hand AMG-Mercedes C-Class): Nem ismerem ezt a pályát, ráadásul mondták nekem, hogy a 2004-es autóknak különösen nehéz dolguk lesz a sok közepesen gyors kanyar miatt. Ennek ellenére bízok benne, hogy én leszek a leggyorsabb a kategóriámban, és talán egy-két 2005-ös autót is meg tudok majd verni.


Margaritis kétszer betlizett, érthető,
hogy pontokra éhes

Alexandros Margaritis (EasyRent AMG-Mercedes C-Class): Szörnyű hétvégém volt a Nürburgringen, örülök, hogy újra versenyezhetek. Zandvoortban pontot akarok szerezni, miután kétszer egymás után nem sikerült. Daniel la Rosa (TrekStor AMG-Mercedes C-Class): A Formula 3 Euro Sorozatból már ismerem Zandvoortot, és szeretem is. Nagyon jó a hangulat, várom már a versenyt. Az első tízben szeretnék végezni. Susie Stoddart (AutoScout24 AMG-Mercedes C-Class): Ugyan nem ismerem Zandvoortot, de hozzászoktam már, hogy ismeretlen pályákon kell versenyeznem. Jól szeretnék szerepelni, és el szeretném felejteni az emlékét annak, hogy fel kellett adnom a versenyt a Nürburgringen.


Susie Stoddart nem fél
az ismeretlen pályáktól

Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport elnökhelyettese: Még csak ötödször látogat Zandvoortba a DTM, mégis úgy beépült ez a pálya a sorozatba, hogy máris klasszikusnak mondható; tavaly is telt ház volt. Borzasztó nagy kihívással nézünk szembe, nagyon nehéz megtalálni a megfelelő beállítást erre a pályára, a pilótáknak mindenre fel kell készülniük, nem lesz sétagalopp, az biztos. Remek a közönség, imádják a DTM-es autókat és a pilótákat egyaránt. A pálya elhelyezkedése, környezete egyedülálló, nem sok helyen láthatunk versenypályát ilyen közel a tengerhez. A szél mindig megnehezíti a dolgunkat itt Zandvoortban, homokot fúj a pályára, így az aszfalt tapadása folyamatosan változik, sokszor egészen hirtelen. Az Audi itt mindig jól teljesít, biztos vagyok benne, hogy jó kis versenyt láthatunk majd a pályán a homokdűnék között.