DTM forró fejjel

2006.10.13. 13:08

A Mercedesnél meglepően visszafogottak. Bernd Schneidernek már csak három pontra van szüksége a végső győzelemhez, de Le Mans Tom Kristensen és az Audi felségterülete.


Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes C-Klasse: Jó ez a nyolcpontos előny, ugyanakkor semmi nem dőlt még el. Kell még szereznem három pontot. A csapat és én is nagyon fogunk küzdeni, és a legjobbat fogjuk kihozni magunkból Le Mans-ban. Bruno Spengler, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes C-Klasse: Szeretem a Le Mans-i versenypályát. 2003-ban harmadik lettem itt a Formula 3 Euro Sorozatban, de DTM-es versenyautóval most versenyzek itt először. Ha a kvalifikáció során sikerül megszereznem valamelyik pozíciót az első sorban, lesz esélyem a győzelemre, és élni is fogok ezzel a lehetőséggel.

Daniel la Rosa, TrekStor AMG-Mercedes C-Klasse: A Renault World Seriesben tavaly másodikként végeztem itt. Ez, és a barcelonai jó eredmény fog ösztönözni, hogy megint pontszerző helyen fussak be a célba. Alexandros Margaritis, EasyRent AMG-Mercedes C-Klasse: Mostanában egyre jobban megyek, ezt a tendenciát Le Mans-ban is folytatni szeretném. Ha sikerül megint pontot szereznem, jó eséllyel az első tízben végezhetek a bajnokságban. Mika Häkkinen, AMG-Mercedes C-Klasse: Egyszer már jártam Le Mans-ban, 1988-ban, nem mondanám, hogy túl jól ismerem a pályát, ráadásul azóta változtattak is a vonalvezetésén, mégis nagyon várom ezt a versenyt, mert egy nagy tradíciókkal bíró, történelmi jelentőségű helyszínen rendezik. A pálya komoly kihívást támaszt a pilótákkal szemben. Én jól felkészültem, ugyanaz lesz a célom, mint minden alkalommal: a dobogó. A csapat is keményen dolgozik, megérdemeljük a jó eredményt, hogy végre megszakítsuk a pechsorozatot.


Stefan Mücke, TV Spielfilm AMG-Mercedes C-Klasse: Le Mans tökéletesen új a csapatomnak is, és nekem is, nagyon várom a hétvégét, érdekes lesz. A barcelonai futam csalódás volt számomra, most pontot akarok szerezni. Mathias Lauda, Second Hand AMG-Mercedes C-Klasse: Egyáltalán nem ismerem a pályát. Nehéz lesz olyan jól teljesíteni, mint Barcelonában, a tizedik helyet megszerezni meg különösen kemény feladat lesz, de meg fogom próbálni. Jean Alesi, stern AMG-Mercedes C-Klasse: Ez lesz az első versenyem hazai területen négy és fél éve, amióta a DTM-ben versenyzem. Nagyon várom már, meg szeretném mutatni a francia közönségnek, hogyan küzdök, és remélhetőleg az eredményem is jó lesz.


Susie Stoddart, AutoScout24 AMG-Mercedes C-Klasse: Nem vezettem még Le Mans-ban, nem tudom, mire számíthatok. A kvalifikáció során szeretnék jobban teljesíteni, mint a legutóbbi futamokon, és akkor lesz esélyem rá, hogy a versenyt is jobb helyen fejezzem be. Jamie Green, Salzgitter AMG-Mercedes C-Klasse: Idén eddig soha nem sikerült elérni, amit elterveztem. Remélem, nem lesz túlságosan eseménydús versenyünk Le Mans-ban, szeretnék az elsők között célba érni.


Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport elnökhelyettese: A DTM 2006-os évadjának utolsó előtti versenyét egy komoly hagyományokkal büszkélkedő helyszínen rendezik, Le Mans-nak van a leghosszabb története az európai versenypályák között. A hosszú távú versenyek pályája helyett a DTM futama a rövidebb Bugatti-pályán zajlik majd. Senkinek sincs nagy tapasztalata a DTM-ben a helyi viszonyokkal kapcsolatban, ezért nagyon izgalmas versenyre számíthatunk. Célunk, hogy Le Mans-ban tegyünk egy újabb lépést a bajnoki cím felé, vagy ideális esetben akár meg is szerezzük. Tény, hogy Bernd Schneidernek mindössze három pontra van szüksége a végső győzelemhez, mi mégis teljes erőbedobással küzdünk, hiszen a DTM-ben bármi megtörténhet. Nekünk az lenne a legjobb, ha Mercedes-győzelemmel zárulna ez a hétvége, és ezért mindent meg fogunk tenni.


Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline: Le Mans-ról Tom Kristensen neve az első, ami az eszembe jut. Ugyan nem ismerem a pályát, de ez általában nem szokott problémát okozni. Ott szeretném folytatni, ahol az utolsó versenyen abbahagytam, és annyi pontot szeretnék begyűjteni, amennyit csak lehet. Azt mondanom sem kell, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a bajnoki címet. Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline: Le Mans az Audi és Tom Kristensen felségterülete. Remélem, Tom meg fogja mutatni nekem, hogy lehet a leggyorsabban körbeérni a pályán. Várom már a versenyt, tudom, hogy jó az autónk, és remélem, hogy végre talán egy kis szerencsénk is lesz. Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Le Mans is egy új verseny lesz. Érdekes lesz, mert a pilóták nagyobbik része nem ismeri a pályát. Le Mans-nak komoly történelme van, és az Audi nagy sikereket ért el itt. Úgy gondolom, a Bugatti-pálya tökéletes egy sprint versenyhez, és kitűnően fekszik majd a DTM-nek.


Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Ismerem a Bugatti-pályát, versenyeztem rajta az Audi R8-cal, de leginkább Le Mans semmihez sem hasonlító atmoszférája az, amit a magaménak érzek. Az egész város, sőt az egész környék itt szurkol a 24 órás viadalokon, melyek a világ legnagyobb versenyei közé tartoznak. Különleges érzés, hogy ezúttal a DTM-mel jövök Le Mans-ba. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos lesz ez a hétvége. Christian Abt, Audi Sport Team Phoenix: Le Mans új kihívás. A pálya vonalvezetése csak egy kis részben egyezik a 24 órás versenyekével, majdnem mindenkinek új lesz. A pilóták nagy része nulláról indul majd.


Pierre Kaffer, Audi Sport Team Phoenix: Mélyreható emlékeim vannak Le Mans-ról, 2004-ben jártam itt az Audi R8-assal. Remélem, ezúttal több szerencsém lesz, mint Barcelonában, és túl fogom élni az első kört. Frank Stippler, Audi Sport Team Rosberg: Le Mans a DTM mezőny nagyobbik részének új. Várnunk kell, míg kiderül, ki tud a leghamarabb alkalmazkodni a pályához. Sajnos nem a hosszú pályán megyünk. Az Audi nagyon sikeres volt itt, remélem mi is azok leszünk.


Timo Scheider, Audi Sport Team Rosberg: Le Mans még felderítetlen terület számomra. Nagyon várom a versenyt, mert a csapatnak, és nekem is egy csomó új tapasztalatot szerez majd. Úgy gondolom, hogy a pálya fekszik az Audi A4-nek. Vanina Ickx, Futurecom TME: Nagyon örülök, hogy Franciaországba jöhetek a DTM-mel. Rég itt lett volna az ideje, hogy ez a sorozat nagyobb hírnévre tegyen szert külföldön és Franciaországban. Rengetegen rajonganak a motorsportért Le Mans-ban, és persze egész Franciaországban. Biztos vagyok benne, hogy imádni fogják a show-t, amit mutatunk nekik.


Dr Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport főnöke: Nagyon örülünk, hogy sikerült elvinni a DTM-et Le Mans-ba, még akkor is, ha a Bugatti-pályának, melyen versenyezni fogunk, csak egy kis része egyezik meg a 24 órás viadalok pályájával. Célunk, hogy a sok győzelem mellé, amit Le Mans-ban szerezzünk, hozzátegyünk egy DTM-es győzelmet is.