DTM hideg fejjel

2006.10.16. 16:11

Bernd Schneider ötödik bajnoki címéhez gratuláltak a csapattársak, és az amúgy visszafogott öreg is lelkendezett egy sort, de a pályán is sok minden történt, ami magyarázatra szorul. Frentzen még árulkodott is.


1. Bruno Spengler, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes: Nagyon örülök idei harmadik győzelmemnek. A verseny egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről látszott, mert Mika (Häkkinen) végig ott volt a nyakamon, és nyomás alatt tartott. A jó rajt fontos szerepet játszott a sikerben. Most a második helyen állok a bajnokságban, és nagyon várom Hockenheimet, ahol meg akarom tartani ezt a pozíciót. Gratulálok Berndnek (Schneider) a bajnoki címhez. 2. Mika Häkkinen, AMG-Mercedes: Örülök, hogy egy ilyen nehéz szezon után végre megint a dobogóra állhattam. Ma minden tökéletesen működött, most végre látszott, milyen erős csapatunk van. Mindenkinek köszönöm a munkáját. Szép volt Bernd, csúcs vagy!

3. Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Azt mondanom sem kell, hogy csalódott vagyok, amiért elúszott a bajnoki cím. Mindazonáltal gratulálok Berndnek (Schneider), fantasztikus szezonja volt. Az autóm nagyon jó volt ma, de sajnos a rajtot nem kaptam el jól, túlságosan kipörögtek a kerekek. Ezért kellett változtatnunk a stratégián, és korábban jöttem ki a boxba. Így azonban forgalomba kerültem, és ezzel átengedtem Spenglernek és Häkkinennek a verseny irányítását. Jót küzdöttünk Jamie Greennel, és végül én nyertem. Ilyen rajt után ez a harmadik hely volt a legtöbb, amit ebből a versenyből kihozhattam. 4. Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline: Legyünk őszinték, a bajnoki cím elnyerésére nagyon kevés esélyünk volt. Küzdöttünk, de nem sikerült. Én személy szerint elégedett vagyok. Arra koncentráltam, hogy az Audi csapatmunkáját segítsem, de miután láttam, hogy a csapatmunkát nem tudjuk eredményre váltani, a saját versenyemet futottam. A végén Bernddel (Schneider) küzdöttem.


5. Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes: Nagyon örülök az ötödik bajnoki címemnek, különleges ez számomra. Remek nap ez a mai! A verseny kemény volt, volt néhány durva küzdelmem. Amikor az első körben kiraktak a kavicságyba, azt gondoltam, nem leszek képes rá, hogy ma megnyerjem a bajnokságot. Ezért még jobban örülök, hogy magamra hagyva, önerőből is fel tudtam jönni az ötödik helyre. Gratulálok Brunónak (Spengler) és Mikának (Häkkinen) az első és a második helyhez. Két hét múlva, amikor Hockenheimben tömött lelátók előtt küzdünk majd a csapatbajnoki címért és az egyéni második helyért, izgalmas versenyt vívunk majd, ezt ígérem. 6. Jamie Green, Salzgitter AMG-Mercedes: Jól sikerült a rajtom, előre is jöttem két helyet, és az első kiállás után is sikerült átverekedni magam a sokaságon. A második kiállás után Tom Kristensen és Heinz-Harald Frentzen is megelőzött, utóbbival kicsit össze is koccantam. Miután megbüntettek, és át kellett hajtanom a boxutcán, elszálltak a reményeim, hogy a dobogón végezzek. Gratulálok Bernd, te vagy a mi bajnokunk 2006-ban!


7. Alexandros Margaritis, Easy Rent AMG-Mercedes: A verseny remek volt. A csapat is, és én is mindent úgy csináltunk, ahogy kell, a kiállások és a stratégia egyaránt tökéletes volt. Mindenkinek köszönöm, remek munkát végeztek. 8. Timo Scheider, Audi Sport Team Rosberg: Elég jó volt ez a verseny. A rajtnál nagyon jól jöttem el, előre is jöttem jó pár pozíciót. Szép eredmény, hogy szereztünk egy pontot, de kettőt is lehetett volna. Az első kiállásnál volt egy kis problémánk bal oldalon, elöl. Később az autó lelassult. Fékproblémáim is voltak.


9. Christian Abt, Audi Sport Team Phoenix: Nincs jó kedvem. Nem volt jó a tapadás a hátsó kerekeken, csak az utolsó hat körben javult valamit az autó. Ki kell elemeznünk a problémát. Nem sok versenyen kellett olyan keményen küzdenem, mint ezen a main. 10. Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Volt jónéhány érdekes küzdelem, engem sajnos lelökött a pályáról egy a másik márkát képviselő kolléga, szerintem nem igazán szabályosan. A versenybírók helyt adtak a véleményemnek, és megbüntették őt. 11. Jean Alesi, stern AMG-Mercedes: Rögtön a rajt után elment az élmezőny. Nem volt rossz verseny, bár végezhettem volna előrébb.


12. Pierre Kaffer, Audi Sport Team Phoenix: Kicsit többre számítottam. Egyszerűen túl lassúak voltunk a verseny alatt. Jó volt viszont a küzdelem, amit Bernd Schneiderrel vívtam, nagyon élveztem. A vége felé Alesivel küzdöttem, az is izgalmas volt. A kvalifikáció során jó volt a csapat teljesítménye. 13. Susie Stoddart, AutoScout24 AMG-Mercedes: Elégedett vagyok a mai versennyel. Volt néhány izgalmas meccsem, és a 2004-es autók közül én végeztem legelöl. 14. Thed Björk, Futurecom TME: Sok tapasztalatot szereztem. Élveztem minden percet, egyáltalán nem voltam ideges. Amikor az első körben az a nagy karambol volt, nagyon óvatosan vezettem. A legjobbat hoztam ki magamból, ennek ellenére egyszer mégis megpördültem, amikor Stefan Mücke hátulról meglökött. Ezután próbáltam tartani a tempót.


15. Stefan Mücke, TV-Spielfilm AMG-Mercedes: A rajtnál lefullasztottam a motort, aztán az első kanyarban le kellett kormányoznom az autót a kavicságyra, hogy kikerüljem a többi autót. Miután ütköztem egy Audival, le kellett cserélni a motorháztetőmet, ám ezzel túlságosan hátra kerültem, hogy pontokat szerezhessek. 16. Vanina Ickx, Futurecom TME: Sajnos lefulladt a motorom a rajtnál. Betoltak a boxba, mert az autó nem indult újra. Aztán beindult a motor, de eseménytelen volt a versenyem.


Daniel la Rosa, TrekStor AMG-Mercedes: A rajt után sikerült kimaradnom a balesetből, de az újraindítás után elment a szervóm, ezért kiálltam. Kár, ma lehetőségem lett volna, hogy pontokat szerezzek. Mathias Lauda, Second Hand AMG-Mercedes: Ez volt a legjobb rajtom idén, több helyet is jöttem előre. Sajnos Frank Stippler lement a pályáról az első kanyarban, és amikor visszajött, keményen eltalálta a versenyautómat, így ki kellett állnom. Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline: Két kanyarig jutottam. Nem tudom pontosan, mi is történt, meg kell majd nézni videón. Csalódott vagyok, szomorú véget ért ez a verseny.


Frank Stippler, Audi Sport Team Rosberg: Rövid verseny volt. Jól indultam, Berndet (Schneider) és Mattiast (Ekström) is megelőztem volna, amikor egyszerre Mattias belém jött, és mindketten lecsúsztunk a pályáról a fűre. Mathias Lauda nem látott, mert a holtterében voltam, és teljes erőből nekem jött. Még szerencse, hogy a DTM szabályalkotói komolyan veszik a feladatukat, és az autók nagyon biztonságosak, ugyanis oldalról találtak el, a lehető legveszélyesebb szögben.