Frentzen kontra Audi

2006.11.03. 10:05

Az ex-Formula-1-es pilóta a hockenheimi futam után azt nyilatkozta a televíziónak, hogy a 2006-os szezon alatt nem úgy bántak vele az Audi Sport Team Abt Sportsline-nál, DTM-es csapatánál, ahogy szerette volna, és úgy érzi, nem fogadták be. Az Audi természetesen nem hagyta válasz nélkül a kemény kritikát.


Frentzen és Dr. Ullrich,
a fotó nyilvánvalóan az összetűzés előtt készült

Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport főnöke: Meg tudom érteni, hogy Heinz-Harald Frentzen nagyon csalódott a hockenheimi verseny után. A pólpozícióból indult, és azt remélte, végre megszerezheti élete első DTM-es futamgyőzelmét, de a verseny nem úgy sikerült, ahogy várta. Bruno Spengler megelőzte, értékes időt vesztegetett el a második boxkiállásnál, és kiforgatta egy csapattársa, még mielőtt e célvonalat átléphette volna. Érthető, hogy ezek után több mint csalódott. A nagy nyilvánosság előtti vádaskodás, amit Frentzen a televízióban művelt, nem az Audi stílusa. Azt gondoljuk, Heinz-Harald azért mondta ezeket a bíráló szavakat, mert elkeseredett. Idővel biztosan ő is másképp fogja látni a dolgokat. Az Audi Sportnál és az Audi Sport Team Abt Sportsline-nál minden ember azon dolgozott, hogy Frentzen jó eredményeket érhessen el. Ugyanabból az anyagból dolgozott, mint a csapattársai, és az egész Audi-csapat támogatását élvezte ebben a különösen nehéz évadban. Hamarosan megbeszéljük, akarjuk-e, hogy Heinz-Harald Frentzen a jövőben is az Audihoz tartozzon. Nagyon csalódott vagyok miatta.

Dr. Wolfgang Ullrich tartotta magát az ígéretéhez; valóban gyorsan döntöttek. Egy nappal később a szigorú csapatfőnök a következőket nyilatkozta: Sajnos Heinz-Harald nem volt képes rá, hogy futamot nyerjen az Audival. Az Audi Sport és az Audi Sport Team Abt Sportsline mindent megtett, hogy Heinz-Harald jó eredményt érjen el. Kár, hogy az együttműködésünknek egy rövid év után máris vége szakad.

Arról egyelőre semmit sem tudni, mi lesz Frentzen sorsa, de elképzelhető, hogy a kemény nyilatkozat nemcsak audis, de DTM-es pályafutásának a végét is jelenti egyben.