Le Mans-ba megy a DTM

2006.02.08. 12:44

Elkészült a DTM végleges versenynaptára. A lista teljes, már az október 15-i verseny helyszíne is biztos; a német túraautó-bajnokság Le Mans-ba látogat, még úgy sem jártak Franciaországban.


Le Mans-ban tartják a DTM 2006. évi versenysorozatának kilencedik fordulóját. Megegyezett egymással az ITR ( Internationale Tourenwagen Rennen eV) – a DTM promótere - és a francia versenypályát menedzselő cég, az A.C.O. ( Automobile Club de l’Ouest), így először a DTM 2000-es újjászületése óta Franciaországba látogat a sorozat.

Tíz fordulóból áll a szezon. Ebből négyet külföldön rendezünk, és három új pálya is szerepel a 2006-os versenynaptárban - nyilatkozta Hans Werner Aufrecht, az ITR elnöke. A Le Mans-i és a másik három külföldön rendezett versennyel a DTM szeretné növelni a sorozat iránti nemzetközi érdeklődést.


A tíz versenyt öt európai országban rendezik. A fent említett, legendás Le Mans-i versenypályán kívül Brands Hatch (GB) és Barcelona (E) is új helyszín a DTM számára. A zandvoorti (NL) verseny már komoly hagyományokkal bír, csakúgy, mint a német pályák; az EuroSpeedway Lausitz, a Motorsport Arena Oschersleben, a Nürburgring és a Norisring, a nürnbergi utcai pálya. A szezon első és utolsó versenyét a baden-württembergi Formula-1-es pályán, a Hockenheimringen tartják.

Az ex-Formula-1-es pilóta, Jean Alesi, már nagyon várja, hogy újra hazai közönség előtt versenyezhessen: Hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezni egészen különleges dolog. Mindent megteszek majd, hogy örömet szerezzek honfitársaimnak, a legnagyobb dolog persze az lenne, ha nyerni tudnék Franciaországban.


A dán Tom Kristensen is haza megy Le Mans-ba. Az Audi pilótája tavaly aratta hetedik győzelmét a 24 órás versenyen, és evvel ő lett minden idők legeredményesebb versenyzője a 24 Heures Du Mans versenyek történetében. Számomra Le Mans mindig is különleges lesz. Ehhez a pályához fűződnek a legnagyobb sikereim, amit az autósportban elértem, remélem idén a DTM-es autóval hasonlóan sikeres leszek.

A DTM 2006-os versenynaptára

Április 9.: Hockenheim (D)
Április 30.: Lausitzring (D)
Május 21.: Oschersleben (D)
Július 2.: Brands Hatch (GB)
Július 23.: Norisring (D)
Augusztus 20.: Nürburgring (D)
Szeptember 3.: Zandvoort (NL)
Szeptember 24.: Barcelona (E)
Október 15.: Le Mans (Fr)
Október 29.: Hockenheim (D)