Zabszem effektus

MNASZ Gépkönyvezés

2006.02.27. 09:32

Ettől mindenki fél, akárcsak a szabályismereti vizsgától, ahol szintén vannak egyenlőbbek.

Mérsékelt érdektelenség mellett zajlott a hétvégén az MNASZ Autós Technikai Bizottsága által lebonyolított szokásos, éves gépkönyvezés első fordulója. A Könyves Kálmán úti Citroën szerviznél szombat reggel fél kilenckor mindössze 4 autó várta a műhely ajtajának megnyitását, hogy a begurulhassanak az árgus szemek elé, melyek ellenőrzik, hogy az adott szabályoknak megfelelően lettek-e megépítve.

Aztán később sem sokkal többen jöttek el, egész nap alig 12 autó került a nyilvántartásba. Ez persze a nagyon korai időpontnak is betudható, mivel ilyenkor február vége felé még nagyon sok versenyautó a félkész állapotot sem közelíti meg. Viszont mostantól öt héten keresztül az ország más-más pontján lesz ilyen gépkönyvezés, míg március végén ismét Budapesten lesz lehetősége a kötelező műveletre annak a versenyzőnek akinek addigra elkészül a vasa.

Ez az esemény egyébként mindenkiben erős szorongást fejt ki. Vajon mibe fognak belekötni? Általában mindenkinek van valami apró stikli a kocsijában amiről nem szívesen beszél, és ha észreveszik akkor gáz van. Aztán vannak még azok a dolgok is, amik a szokásos éves szabálykavarás alkalmával változhatnak, és itt sincs névre szóló értesítés. A szabály nem ismerete ugye nem mentesít. Egy ilyenbe belefutni nem leányálom. Sok pénzbe és utánajárásba kerül a megoldás.

Az ATB ellenőrei pedig keresztkérdéseknek is alávetették a delikvenseket:
- Az AC pumpa ugye külön kapcsolóról megy?
- Természetesen - hangzott a válasz
- Jó, mert úgy szabálytalan...
És bukta is van. Mivel azonban vastag pénzkötegeket kell fizetnie a versenyzőnek ezért az eljárásért - ami nélkül autójával nem állhat rajthoz -, főbenjáró vétséget kell elkövetnie annak, aki nem kapja meg rögtön a gépkönyvét. Még jó, mivel ha nem kapná meg, nem lenne mire fizetni.

Így viszont megkapja, csak egy listát is kap mellé, amelyen a hiányosságok szerepelnek, melyeket az első versenyig ki kell javítania. És még így is előfordulhat, hogy valami elkerüli a bizottság figyelmét, nem kerül fel a listára sem, viszont azon a bizonyos első versenyen már kibukik és ugrott is a rajt. És ez így megy évek óta, változatlanul. Ja, mégsem, az árak változnak évről évre.

Persze felfelé. Idén egy új építésű versenyautó bukócsövének nyilvántartásba vétele 28 000 Ft. Ezt csak egyszer kell fizetni, a gépkönyvet - ami olyan, mint a műszaki vizsga - pedig évente kell megújítani, ennek idei ára 14 000 Ft. Aki túlesik ezen a procedúrán, fellélegezhet. Az első akadályt sikeresen vette, jöhet a többi ami a versenyzéshez vezető úton található.

Például a szabályismereti minimumvizsga, melyre hétvégén szintén volt lehetősége a jelentkezőknek. Ezt a vizsgát minden autóversenyzőnek két évente le kell tennie. Alapjaiban érthető a dolog: aki benne van, valami fogalma kell, hogy legyen a dologról amit csinál. Ennek megfelelően eddig maximum két óra alatt le lehetett tudni a dolgot. Régebben egy órás szabályismertető beszélgetés után kellett kitölteni a tesztlapokat, tavaly azonban megszűnt a beszélgetés, csak a vizsga maradt - persze kicsit csökkentett árért.

Idéntől azonban ezt a procedúrát is elérte a változás szele. Majd' egy teljes napot vesz igénybe a művelet. Több órás képzés után ebédszünet következik, és utána jön a tesztlap kitöltés. Ja, mégsem. Az első lépés a vizsgadíj befizetése, mely után most vasárnap néhány ralis "öreg" el is köszönt, mivel le volt zsírozva a sikeres vizsgájuk.

Akik ott maradtak azok nem csak a minimumvizsga szó jelentésén töprenghettek - a szövetség szerkezeti felépítés például nehezen sorolható a rali szabályok ismeretei közé -, hanem egytől egyig meg is buktak. A 40 kérdéses tesztlapon hat hiba már bukást jelentett. Ebből három már a kérdések megalkotásnál megszületett, a másik hármat meg mindenki összehozta önerőből. Aztán kiderült, hogy a hibajavító sablon hibás, így csak a fél brigád bukott meg.

De persze nincs baj, hiszen a vizsga után rögtön jöhet a pótvizsga - persze a pótvizsgadíj befizetése után. Ekkor 50 kérdéses tesztlapot kell kitölteni, és négy hiba jelenti a bukást. Ami esetén nincs több lehetőség: idén nincs versenyzés, jövőre újra lehet próbát tenni. De persze ezen a pótvizsgán már minden bukott szamár átment. Hogy is történhetett volna másként? Sokan már több milliót öltek az autójukba, ha most nem vizsgáznak le, égszakadás-földindulás lenne minden téren... Hisz' tudjuk, hogy nem a bérből-fizetésből élők versenyeznek...

Ezzel a két eseménnyel elkezdődött az idei ralibajnokság. Bár az események egyelőre csak a színfalak mögött zajlanak, az első futamon, Egerben már a rajongók is láthatnak maguknak valót.