Ámokfutás új helyszínen

2006.05.26. 15:08

A gyorsasági ob következő fordulója hegyiverseny lesz. Mivel az abaligeti útvonalon az aszfaltcsík megrongálódott, másik pályát kellett kijelölni. Az új, orfűi útszakasz is Pécs mellett található.


Az orfűi pálya rajza

A gyorsasági ob második fordulójához érkezett. Legutóbb a Hungaroringen mérték össze tudásukat a pilóták, most azonban egy hegyi pályán fognak megküzdeni egymással. Az orfűi szakasz mindenkinek új, így a tapasztalt versenyzők sem lesznek előnyben a fiatalokkal szemben, helyismeretükkel legalábbis biztosan nem. A pálya 4221 méter hosszú, a szintkülönbség 101 méter. Sok versenyzőnek nem tetszett ez a szakasz, szerintük több helyen túlságosan gyors és veszélyes, viszont nem igazán technikás, de a rendezők remélhetőleg tudják, mit csinálnak, és itt sem lesz több baleset, mint a többi hegyi pályán.

A felfutások szombaton nyolckor, vasárnap már reggel hétkor megkezdődnek, az éles versengés szombaton 13:40-kor, vasárnap pedig egy órával korábban kezdődik. A nézők közvetlen közelről megszemlélhetik majd a megannyi forma- és túraautó mellett a BOVI Motorsport Silver Sting névre hallgató, főleg Porsche-alkatrészekből épült csodaautóját is.