Sainz kevesebbért is maradna, de a Fordnak McRash kell

2002.09.04. 13:16

 
   
   

Martin Whitaker, a Ford csapat vezetője megcáfolta azokat a híreket, melyek szerint csöndben végignéznék, ahogy jelenlegi pilótájuk, Colin McRae az év végén lejáró szerződése után szép nyugodtan átbaktat a Citroën csapathoz.

Napjaink legszínesebb, legváltozatosabb eredményeket virító pilótája a Ford Focus WRC eddigi 11 futamgyőzelméből 9-et tudhat magáénak. Távozása a csapattól egyelőre nem 100%-os biztonságú, de az biztos, hogy a jelenlegi szerződések szerint csak Francois Duval, és Markko Martin helye biztos itt.

"Nagyon bízunk benne, hogy Colin is maradni szeretne. Jelenleg is folynak a tárgyalások vele. Ebben a motorsportos világban mindössze annyit tehetünk, hogy a Ford cég értékét demonstráljuk. Ebben McRae remek partner, de ha az ő érdekei mást kívánnak_" - mondta Whitaker.

Az viszont már korábban napvilágot látott, hogy McRae-t csak a VB cím megszerzése érdekli. Számára mindegy melyik csapatnál, de jövőre ismét szeretne világbajnok lenni. Tárgyal a Citroënnel, de még nincs semmiféle szerződés kilátásba helyezve. Pedig az idő egyre jobban szorítja mindkét (sőt mindhárom) felet.

 
   
   

Eközben a Ford háza táján a költségvetés csökkentéséről beszélnek. A csapat másik nagynevű pilótája, Carlos Sainz pedig nyíltan kijelentette, hogy ő akár kevesebb pénzért is ottmaradna a következő szezonra.

"Nem egyszerű a helyzet. Látjuk a foci szenvedését, és az ő pénzügyi hátterük megnyirbálását. Miért ne történhetne ez meg nálunk a raliban is? Végiggondoltam a helyzetem, és úgy látom, nagyon jól megfizetnek. Nem okozna problémát, ha jövőre kevesebb fizetésért kellene ugyanezt csinálnom." - mondta Sainz.

Whitaker nagyon örült, hogy a matador nemhogy nehezítené a dolgukat, hanem kimondottan igyekszik megkönnyíteni, de semmiképp sem tudnak jövőre négy pilótát megfizetni. Mivel a már említett Martinnak, és Duvalnak érvényes szerződése van, ha McRae marad, Sainz-nak mennie kell.