Pénzes Zsolt kihagyja az angol VB futamot

2002.10.21. 13:03

 
   
   

"Hát ez most nem jött össze" - mesélte kicsit csalódottan a magyar ralibajnokság első osztályában korábban Lada Szamarával , de idéntől már Mitsubishivel versenyző pilóta. Simán visszautasították nevezésüket, a túl sok indulóra hivatkozva. Szóval a VB-re nem elég, ha megvan a 804.000 Ft-os nevezési díj, rengeteg dologtól függ még az indulás.

Viszont több apróság is van ami némileg megkönnyíti a kijutást. Van például egy amatőr kategória, ahol azokat a versenyzőket értékelik, akik nem rendelkeznek semmiféle prioritással, se FIA, se nemzeti, se semmi. Nem csapat tagjaként neveznek, nem egy gyár tagjaként, hanem csak úgy simán, magánemberként. Aki ebben a kategóriában nyer, az visszakapja a nevezési díját, a második helyezett az összeg felét, sőt még a harmadikra is várnak különböző ajándékok. Ezenkívül van Első VB kupások kategóriája, kétliteres kategória, stb. Zsolték beikszeltek mindent a nevezési lapon, amit csak tudtak, de mégsem várják őket tárt karokkal.

 
   
   

Sebaj, majd jövőre. A helyzet annyival lesz nehezebb, hogy a mostani versenyautójuk - amivel idén még indulhattak volna - jövőre már nem lesz homológ VB futamra, csak EB-re és nemzeti bajnokságokra. Így az autót megtartják, mert a hazai futamokra kiváló, a VB-re majd bérelnek egyet. Valamelyik korábbi futamot szeretnék megcélozni, hogy melyiket, az még függ a versenynaptártól, ahogy az autó típusa is kérdéses még.

Mindenestre hétvégén a Zemlpén Ralin egy Opel Corsával láthatjuk, mivel a brit futam előkészületei miatt nem a Mitsuval neveztek, és ezen már nem tudnak változtatni.