Megfeledkeztek Carlos Sainz-ról

2002.10.29. 10:16

 
   
   

A kétszeres világbajnok (1990, 1992) kissé porosodónak érzi magát a napokban. Szerződése ugyanis az év végén lejár jelenlegi csapatánál, a Fordnál. Ez még nem lenne baj, hiszen szakmai szempontból egyáltalán nincs leírva, sőt, nagyon is egyenletes teljesítményt nyújtva versenyzik, és még a tűz is lobog benne. Valamiért azonban nem kapkodnak érte a csapatok, hogy leszerződtessék a 2003-as szezonra.

Ez még mindig nem lenne baj, hiszen van még idő az évad kezdetig, csakhogy a VB-n előre kell regisztráltatni a versenyzőket az FIA-nál a következő szezonra. Ennek a regisztrációnak pedig a héten jár le a határideje. A spanyol pilóta nem látja rossznak a helyzetet, nem érzi, hogy el kellene jönnie a Fordtól (szerinte nem is küldik el), de úgy érzi, jobb helye lenne a Hyundai csapatnál. A dél-koreai csapatnak ugyan még nincs kész a 2003-as költségvetése, és javarészt attól függ, mennyi autót tudnak majd indítani. Az azonban biztos, hogy két szerződött pilótájuk már van: Freddy Loix és Armin Schwarz. És jelenleg a Peugeot az egyetlen gyári csapat aki három autót szándékozik indítani a 2003-as futamokon.

 
   
   

"Egyelőre minden a levegőben lóg" - mondja Sainz - "Ha őszinte akarok lenni, akkor semmiben sem vagyok biztos." Ezek alapján nagyon is kérdéses, hogy a mezőny egyik legnépszerűbb pilótájának mi lesz a sorsa_