Sétakocsikázás WRC-ben, jobb mint a szex

2002.11.12. 14:40

 
   
   

A Jaguártól kidobott Forma 1-es pilóta, Eddie Irvine a szárnyra kapott hírek szerint, ha nem talál magának másik fürdőkádat, akkor a ralis világot fogja boldogítani, méghozzá a gyári Ford csapat tagjaként. Hogy mindebből mi igaz, és mi fog valóra válni azt egyelőre még tudhatjuk, az azonban biztos, hogy a csapattól épp búcsúzás alatt álló Colin McRae ment egy hegyeset Irvine-al az oldalán. Nos, mit szépítsem a helyzetet, Irvine becsinált a gyönyörűségtől.

A múlt heti tesztelésre igencsak sebes pályát választottak, és Eddie szeretett volna vezetni is, de a Fordosok mondták neki, hogy kicsit várjon még ezzel a művelettel. Így a navigátor székből nézhetett némi vezetéstechnikai bemutatót.

"Repültem már harci repülőgépekkel, mentem villámgyors verseny motorcsónakkal, de mindez semmi ahhoz képest amit Colin mellett éreztem" - mondta később, és az adrenalin kicsorgott a szája szélén - "Őszintén bevallom, jobb, mint a szex. Mikor először megindult alattunk a vas, nem is tudtam, hogy ezt most élvezem vagy sem. Ez őrület."

A bemutató során kétséget kizáróan bizonyítást nyert a tény, hogy Irvine-nak F1 múlt ide, vagy oda, van mit tanulnia autóvezetésből. "Ahogy néztem amint Colin kezeli az autót, már nem is akartam annyira vezetni, beláttam, hogy kicsit messze vagyok még ettől" - vallotta be Irvine - "Azt eddig is tudtam, hogy Colin kiváló pilóta, de most még nagyobbra nőtt a szememben. Természetesen nem kívánok profi rali pilótává válni, de azért_"