A Mitsubishi Coltra vált a raliban

2002.11.26. 10:20

 
   
   

A 2002-es szezonban bemutatott szerencsétlen szereplése után úgy tűnik le is áldozott a Lancer WRC csillaga. A Mitsubishi csapat fejesei legalábbis azt jelentették be, hogy a következő szezonra már a Colt raliváltozatával készülnek.

Az európai csapat természetesen továbbra is ragaszkodna a Lancerhez - persze teljes felülvizsgálat, és átdolgozás után küldené harcba - de az újjáalakult japán gyártó a motorsport részlegre is kiterjesztette felügyeletét, és ők máshogy gondolkoznak.

Az idei teljes VB idényben a csapat kilenc pontot bírt szerezni, és a WRC-k között is a legutolsóként végzett - a Skodával karöltve. A roppant sikeres A csoportos Lancer leváltása után ez volt a WRC első teljes szezonja. Nos, nem túl sikeresre sikeredett a bemutatkozás_

A csapat jelenlegi helyzetéről Ulrich Walker, az alelnök beszélt: "Nagyon nyugtalanok vagyunk. Engem személy szerint is idegesít ez a felállás. Néhány éve még sorra nyertük a futamokat, a világbajnokságokat, és elkövettük azt a hibát, hogy a sikerek közepette megfeledkezünk a versengésről. A WRC programunk 3-5 évre szól, és ebben az időszakban mindenképpen szeretnénk még győzni, és visszatornázni magunkat a legjobb három gyártó közé."

A sajtótájékoztató legérdekesebb bejelentése a Lancer-Colt csere volt. Sven Quandt, a Motorsport részleg feje így nyilatkozott: "Minden lehetőséget megvizsgálunk. A Colt jelenleg nagyon részletes átvizsgálás alatt áll, azt is tanulmányozzuk, hogy mire számíthatunk mind műszaki, mind a marketing oldalról, ha versenybe állítjuk. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Lancernek hagyományai vannak a rali VB-n, de még Japánban is. Reméljük, megtaláljuk a legmegfelelőbb utat a siker felé. Ez a következő négy hónapban mindenképpen el fog dőlni."